PZ Marina protiv odluke o iseljenju iz marine Agana

Autor: Nataša Bakotić , 09. siječanj 2006. u 21:00

MARINA – Vodstvo Poljoprivredne zadruge Marina kraj Trogira traži od Ministarstva pomorstva, prometa, turizma i razvitka da zamrzne provođenje odluke o iseljenju zadrugara iz marine Agana do okončanja sudskog spora.
To je jedan od zaključaka s jučerašnje izvanredne Skupštine koja je uslijedila nakon odluke Ministarstva o oduzimanju koncesije za korištenje marine i prošlotjednog pokušaja iseljavanja Zadruge.
Naime, PZ je prije tri mjeseca izgubio koncesiju nad lukom jer je prema nalazu inspektora kontinuirano koristio i naplaćivao vezove na dva gata koja nisu obuhvaćena koncesijom i koja nemaju građevinsku dozvolu. U Poljoprivrednoj zadruzi tvrde kako su pokrenuli pravnu bitku jer su sami izgradili objekte, i to na vlastitom zemljištu, te koncesiju nemaju namjeru prepustiti nikome. Zato su u vrijeme dolaska inspektora vrata marine bila zaključana. Ministarstvo je odlučilo o svemu izvjestiti Vladu koja će donijeti odluku o sudbini marine.
Kako vodstvo zadruge i dalje tvrdi da im je koncesija oduzeta nezakonito, traže nove razgovore u Ministarstvu. “Tražimo hitan sastanak na kojem će se vidjeti kako smo u pravu. Još 2003. Upravni sud nam je priznao prioritetnu koncesiju, a dio koji smo nezakonito koristili time smo zapravo zaštitili jer bi kompletno propao. Marina se ne može urediti jer ne postoji planska dokumentacija”, tvrdi Svetin Palada, upravitelj zadruge. Najavljuju da će, ako bude potrebno, ograditi “svoj” dio marine kako bi zaštitili 141 strani brod koji čuvaju vlasnicima koji su s njima potpisali ugovor.

Komentirajte prvi

New Report

Close