Zagrebačka banka proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2019. u 09:08
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Časopis Global Finance proglasio je Zagrebačku banku, članicu Grupe UniCredit, najboljom hrvatskom bankom u 2019. godini.

Urednici časopisa Global Finance dodijelili su joj tu prestižnu nagradu nakon opsežnih konzultacija s financijskim menadžerima, bankarima, bankarskim savjetnicima i analitičarima iz cijeloga svijeta. Odabrana je najbolja banka svake zemlje u Središnjoj i istočnoj Europi (SIE).

„Ponosni smo što smo primili ovo prestižno priznanje od renomirane institucije kao što je Global Finance. U narednom razdoblju nastavit ćemo se još više fokusirati na potrebe naših klijenta uvođenjem novih tehnologija, oslanjajući se na uravnoteženi poslovni model i pripadnost Grupi UniCredit. Ostajemo posvećeni stvaranju poticajnog okruženja za naše klijente, zaposlenike te ekonomskom i socijalnom napretku društva u kojem poslujemo“, rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke Banke.

U ovogodišnjoj dodjeli nagrada Best Bank Awards časopisa Global Finance UniCredit je dobio priznanja u sljedećim kategorijama:

Najbolja banka u Srednjoj i istočnoj Europi

Najbolja banka u Bugarskoj

Najbolja banka u Hrvatskoj

Gianfranco Bisagni i Niccolò Ubertalli, izvršni direktori UniCredita za regiju SIE izjavili su: „Iznimno nam je zadovoljstvo primiti ovo priznanje našeg izvanrednog učinka u cijeloj regiji SIE,  posebice Bugarskoj i Hrvatskoj. Ove smo nagrade osvojili zahvaljujući trudu i predanosti naših zaposlenika klijentima, pružajući im usluge naše jednostavne, uspješne, paneuropske komercijalne banke. Drago nam je što imamo priliku podijeliti ovaj uspjeh UniCredita u regiji Srednje i istočne Europe.“

Nagrade se dodjeljuju na temelju mnogo čimbenika, među kojima su:

rast imovine, profitabilnost, geografski doseg, strateški odnosi, poslovni razvoj, inovacije u proizvodima te mišljenja analitičara kapitala, analitičara kreditnog rejtinga, bankovnih konzultanata i ostalih stručnjaka iz područja bankarstva.

Komentirajte prvi

New Report

Close