Uprava Uljanika izabrala strateškog partnera

Autor: Marija Brnić , 07. veljača 2019. u 12:00
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Nadzorni odbori Uprava Uljanika donijeli su u četvrtak odluku o odabiru strateškog partnera Uljanika d.d.

Uljanikov novi strateški partner biti će Brodosplit Tomislava Debeljaka, objavljeno je upravo na Zagrebačkoj burzi. S izabranim strateškim partnerom pristupit će se zaključenju ugovora o uređenju međusobnih prava i obveza s naglaskom na obvezu strateškog partnera da, uz suradnju Uljanika d.d. izradi prihvatljiv i provediv program restrukturiranja Uljanika d.d. i Uljanik Brodogradilišta.

Brodosplit će Uljanik preuzeti postupkom dokapitalizacije, kako je bilo predviđeno ranijom odlukom Skupštine, dakle unosom od 180 do 302 milijuna kuna.

Uprava je naglasila u priopćenju i da je do izbora Brodosplita došlo nakon obavljenih konzultacija i postignutog konsenzusa sa socijalnim partnerima. U odluci se izrijekom ne spominje talijanski Fincantieri, koji je sa splitskim brodogradilištem podnio zajedničku ponudu.

Komentari (6)
Pogledajte sve

Evo kako je to izgledalo prije samo par mjeseci

Uprava Uljanika zabranila Tomislavu Debeljaku dolazak u 3. maj:
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/uprava-uljanika-zabranila-tomislavu-debeljaku-dolazak-u-3-maj-sastanak-ipak-odrzan/8078774/

Debeljak i Brodosplit nemaju znanje za završiti Uljanikove brodove:
https://www.glasistre.hr/pula/debeljak-i-brodosplit-nemaju-znanje-za-zavrsiti-uljanikove-brodove-na-nasem-dredgeru-ne-bi-znali-napraviti-apsolutno-nista-571381

samo vjerodostojno dok ne pukne.

Sad već većina obavijesti koje su inicirane iz vlade stilski pripadaju SSSR-u iz doba Brežnjeva: što manje, ili nijedne bitne informacije vezane za ugovorne odnose i odgovornosti.

Čini mi se, da su se još malo osilili, bili bi odabrali “strateškog partnera” tajno, da za to ne zna nitko osim CK HDZ.

Čista je perverzija da neće objaviti ni tko su bili drugi potencijalni partneri, ako ih je uopće bilo, ni što su nudli, niti po kojim kriterijima su odabrali “partnera”. I to je praksa koju nam donosi Plenković, nakon godina života u srcu Europe?

Ono što je jasno je da ne žele da išta bude jasno: ni ugovorni odnosi, ni odgovornosti pravnih osobnosti-sudionika, niti financijske obveze sudionika.

Najsmješnije je da je Hrvatska zvanično podržala venecualansku oporbu, a po političkoj praksi najbliži su svjetski sljedbenici upravo Madura i chavezovskog mentaliteta. Shizofrenično.

Čestitke Brodosplitu i Tomislavu D., na odličnom su putu da bar privremeno riješe kronični problem s nedostatkom proizvodnih kapaciteta u splitskom škveru! 😉

New Report

Close