U Jadranu kreću 125 milijuna kuna vrijedna ulaganja

Autor: Suzana Varošanec , 06. studeni 2019. u 15:17
Hotel Katarina u Selcu bit će naš prvi cjelogodišnji hotel, kaže Goran Fabris, šef Uprave, Foto: PD

S prihodima većima 26% posebno uspješno bilo je treće tromjesečje. U pojašnjenju predsjednik Uprave Goran Fabris ističe da je to uvelike rezultat novog investicijskog ciklusa.

Hotelsko poduzeće Jadran iz Crikvenice lani je negativno poslovalo (gubitak je 13,9 mil. kn), no u prvih devet mjeseci bilježi preokret: uz 22% veće prihode u odnosu na usporedivo razdoblje, ostvarilo je 22 mil. kn neto dobiti.

S prihodima većima 26% posebno uspješno bilo je treće tromjesečje. U pojašnjenju predsjednik Uprave Goran Fabris ističe da je to uvelike rezultat novog investicijskog ciklusa. U prvoj fazi uloženo je 106,5 mil. kn, čime je s povećanjem konkurentnosti – povećanjem kvalitete usluga i podizanjem kategorije smještaja u hotelima i kampovima, omogućeno povećanje cijena. Šef Uprave Jadarna potvrđuje nastavak ciklusa u kojem se do početka iduće sezone planiraju daljnja ulaganja u iznosu od 125 mil. kn. Ove jeseni nastavljaju s radovima na luksuznom hotelu Katarina u Selcu, hotelu Omorika i kompleksu resorta Ad Turres te u autokampu Selce. S planiranim završetkom ciklusa tvrtka će zadržati postojeću dinamiku rasta te steći predispozicije za rad cijele godine. U Jadranu se nadaju kako će s otvorenjem hotela Katarine dogodine on postati njihov prvi cjelogodišnji hotel.

“U konsolidaciji tvrtke veliku pozornost posvetili smo i povećanju učinkovitosti na svim razinama. Zato su se dobri rezultati odrazili i na primanjima naših zaposlenika. Uz 6%-tni stimulativni dodatak na plaću, svakom zaposleniku isplatili smo i po dodatnih 1000 kn nagrade s plaćama za lipanj, srpanj i kolovoz“, ističe Fabris.      

Komentari (1)
Pogledajte sve

Šteta da uz Omoriku ne slože kompleks sa otvoreno/zatvorenim bazenima i wellnesom koji bi radio 12 mjeseci

New Report

Close