‘S vinskom pričom od Slavonije želimo stvoriti hrvatsku Toskanu’

Autor: Poslovni dnevnik , 11. studeni 2018. u 21:59
Cilj im je intenzivirati proizvodnju 'ozbiljnih' vina/Ivica Galović/PIXSELL

U novi prostor u Kutjevu uloženo 54 mil. kn.

U Kutjevu je u petak predstavljena nova investicija u vinariju Galić vrijedna 54 milijuna kuna kojom će joj se kapacitet povećati za trećinu, priopćili su iz te vinarije.

Od 54 milijuna kuna, 35 milijuna uloženo je zgradu, a 19 u opremu. Vlasnik vinarije Josip Galić istaknuo je kako ona ostaje boutique vinarija te će pratit sve trendove i proizvoditi kvalitetna vina, a ne orijentirati se na masovnu proizvodnju.

"Iako se naša vinarija može smatrati čudom moderne tehnologije i ima takvu opremu na kojoj bi nam pozavidjeli i svjetski poznati vinari, mi u Kutjevu ovim tek počinjemo graditi priču. Krajnji cilj nam je razvoj cijeloga kraja, želimo od Slavonije stvoriti hrvatsku Toskanu jer ona to opravdano zaslužuje", objašnjava Josip Galić, vlasnik vinarije.  Predsjednik Uprave Galić vina Andrej Markulin istaknuo je da ta vinarija ove godine slavi 10 godina poslovanja, te da dugoročno želi intenzivirati proizvodnju "ozbiljnih" vina.

 

30 posto

povećan kapacitet proizvodnje, na 630.000 boca, a plan je godišnje proizvesti 330.000 litara vina

Nova vinarija izgledom, spojem cigle i betona, već privlači turiste i goste sa svih strana, a atrakcija slijedi tek s obilaskom unutrašnjosti i upoznavanjem s opremom kakvu trenutačno nude najbolji svjetski proizvođači.

"S novom tehnologijom i opremom imamo baš sve uvjete da taj cilj vrlo brzo postignemo", istaknuo je on.  Vinarija je počela sa sedam hektara vinograda i 30 tisuća boca vina. Danas ima 55 svojih hektara, a dio grožđa otkupljuje od lokalnih vinogradara.

Kapacitet nove vinarije je 630 tisuća boca, što je 30 posto više nego dosad, a plan im je godišnja proizvodnja od 330 tisuća litara. Osim proizvodnje vina te uzgoja vinove loze, u Galiću su ove godine pokrenuli nasade kestena i borovnica, u koje su uložili dodatnih 8,5 milijuna kuna.

Komentirajte prvi

New Report

Close