RealNetworks preuzeo trećinu tvrtke Pet minuta

Autor: Bernard Ivezić , 16. travanj 2014. u 09:49
Novi zaposlenici RealNetworksa

Amerikanci preuzeli 20 radnika i otvorili ured u Zagrebu.

Američki RealNetworks preuzeo je trećinu zaposlenika svog dugogodišnjeg outsourcing partnera, zagrebačke tvrtke Pet minuta, i otvorio ured u Hrvatskoj.

Jeff Chasen, potpredsjednik RealNetworksa zadužen za razvoj softvera i proizvoda kaže da im je cilj napraviti snažan razvojni tim u Zagrebu i Osijeku."Tražimo odlične inženjere za razvoj mobilnih rješenja koji imaju iskustva s tehnologijama HTML5 i Javascript", kaže Chasen.Dodaje da je ovo bila isključivo akvizicija talenata. RealNetworks razvija cloud rješenja za glazbu, film i igre. Luka Abrus, direktor tvrtke Pet minuta nije želio govoriti o brojkama, no pretpostavlja se da je u hrvatsku podružnicu RealNetworksa prešlo 20tak zaposlenika koji su radili promet od pola milijuna eura godišnje. Abrus pojašnjava da u ovoj regiji tvrtke češće otimaju zaposlenike većim plaćama.

"U SAD-u se pak to radi ovako, a mi smo s obzirom da imamo i Shout'Em razgovarali s njima praktički na američkoj razini", pojašnjava Abrus.Dodaje da je cilj bio i da dvije tvrtke ostanu u dobrim odnosima. Za tvrtku Pet minuta ističe da ostaje usmjerena na razvoj mobilnih rješenja za svjetsko tržište. "Pet minuta nakon akvizicije ima 45 zaposlenika i nastavljamo zapošljavati", kaže Abrus.Prema podacima Poslovne Hrvatske tvrtka Pet minuta u 2012. je imala prihod od 11,1 milijuna kuna uz neto dobit od 1,02 milijuna kuna. "Lani smo rasli dvoznamenkasto, i ove ćemo godine također", zaključuje Abrus.

Komentirajte prvi

New Report

Close