Martina Dalić dodijelila Boxmark Leatheru 3,7 milijuna kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 29. rujan 2017. u 16:06
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Dalić je nakon obilaska Boxmarka posjet Varaždinu nastavila na radnom sastanku s predstavnicima Varaždinske županije.

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić obišla je u petak u Slobodnoj zoni u Trnovcu kraj Varaždina tvrtku Boxmark Leather, dodijelivši joj odluku o bespovratnoj potpori u iznosu od 3,7 milijuna kuna.

Radi se o regionalnoj potpori za ulaganje koja se dodjeljuje temeljem provedbe zakonskog okvira za poticanje ulaganja.

Bila je to prilika, naglasila je Dalić, da se tvrtki čestita na poslovnim uspjesima, naročito na uspjesima u izvozu. Boxmark je četvrti izvoznik po veličini u Hrvatskoj, a zapošljava više od 4.000 tisuće radnika u pogonima koji rade s najsuvremenijom tehnologijom. 

"To je svakako uspjeh koji zaslužuje čestitku, a Boxmark je i korisnik poticaja prema Zakonu o poticanju ulaganja te svakako jedan od primjera da upravo takvi poticaji imaju smisla i daju  rezultate u području gdje to najviše želimo, a to je izvoz", rekla je Dalić.

U pratnji potpredsjednice Vlade bio je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić koji je, kao jedan od većih problema u gospodarstvu županije istaknuo problem visinu plaća.

"Naš problem je visina plaće. Ne kvaliteta i obim proizvodnje, nego visina plaće u prerađivačkoj  industriji. Mi nismo na sisi države, nego na europskom i svjetskom tržištu i konkurencija je tu tvrda", izjavio je Čačić, koji od Vlade i Ministarstva financija, kao ključnog ministarstva, traži da ponude moguća rješenja, naročito kad se govori o minimalnim plaćama.

S proizvodnjom i aktualnim situacijom u tvrtki ministricu je upoznao član Uprave, Tomislav Cesarec. Ministrici je skrenuo pozornost na neke od većih problema poput manjka kvalificiranog stručnog kadra.

Prema njegovim riječima, Boxmarku nedostaju kvalificirani šivači, radnici za strojevima te osoblje u pratećim službama, a najviše stručnjaka za informatiku. Ujedno je kao mjeru za poboljšanje situacije predložio bolju suradnju srednjoškolskih i visokoškolskih obrazovnih institucija s realnim sektorom gospodarstva. Zaključio je da se na taj način može stvoriti i educirati dovoljan broj stručnih kadrova s kojima se tada i tvrtke mogu dalje razvijati.

Dalić je nakon obilaska Boxmarka posjet Varaždinu nastavila na radnom sastanku s predstavnicima Varaždinske županije.

Komentirajte prvi

New Report

Close