Hrvatska pošta ulaže 345 milijuna kuna u logistički centar

Autor: Darko Bičak , 16. svibanj 2017. u 13:55
Objekt se nalazi u blizini zračne luke

Radi se o kapitalnoj investiciji Hrvatske pošte, ali i vrijednom logističkom kapacitetu koji bi trebao dodatno razviti ovaj sektor poslovanja u Hrvatskoj.

Hrvatska pošta ulaže 345 milijuna kuna u novi sortirni centar u Velikoj Gorici, a čitav projekt je vrijedan 345 milijuna kuna. Svečano otvaranje gradilišta, u blizini Zračne luke Franjo Tuđman, održat će se danas, a kojom prilikom će biti predstavljeni i izvođači radova: zajednica ponuđača okupljena oko Presoflexa iz Požege te GH Holding iz Slovenije.

Stručni nadzor gradnje će obavljati IGH, a projektant kompleksa je APZ inženjering. Sama vrijednost ugovorenih radova 1. faze novog sortirnog centra iznosi 155 milijuna kuna, a radovi bi trebali biti završeni za 18 mjeseci.  U prvoj fazi će se izgraditi 32.000 četvornih metara poslovnog prostora u kojem će se nalaziti sortirnica, skladište, kotlovnica i podatkovni centar. Nakon završetka i druge faze gradnje sortni centar će imati površinu od ukupno 38.200 četvornih metara.  

Kako ističu iz same Pošte, važnost ovog projekta je u tome što će se uspostavom i gradnjom novog sortirnog centra kao logističkog poštanskog središta poboljšati kakvoća i brzina ispunjavanja uvjeta za sve procese vezane uz poštansko tržište.

Najveća prednost će biti brža i kvalitetnija razrada te otprema pošiljaka na dostavu. Radi se o kapitalnoj investiciji Hrvatske pošte, ali i vrijednom logističkom kapacitetu koji bi trebao dodatno razviti ovaj sektor poslovanja u Hrvatskoj. Lokacija na kojoj će se graditi kompleks nalazi se na strateški važnom mjestu u blizini zračne luke, ali i nedaleko o prilaza autocesti Zagreb – Sisak te  brze gradske prometnice Zagreb – Velika Gorica.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Prije nego sto odlucite bilo sto poslati iz inozemnstva u Hrvatsku procitajte iskustva “zadovoljnih” korisnika Hrvatske Poste

Vaš link …

New Report

Close