30 milijuna eura vodećem regionalnom proizvođaču s dva proizvodna pogona u Hrvatskoj

Autor: Poslovni.hr , 09. studeni 2018. u 10:49
FOTO: PRESS

Addiko Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Addiko banka odobrili su DIV Grupi, vodećem regionalnom proizvođaču vijčane robe i metalnih rješenja, financijski paket ukupne vrijednosti 30 milijuna eura.

Sredstva su namijenjena za daljnja ulaganja u dugoročni razvoj DIV Grupe s ciljem povećanja energetske učinkovitosti, jačanja održivog obrtnog kapitala te za restrukturiranje bilance.

DIV Grupa je vodeći regionalni proizvođač vijaka, vijčane robe i pričvrsnog pribora s dva proizvodna pogona u Hrvatskoj te postrojenjima u Srbiji i Bosni i Hercegovini. Kroz kontinuirana ulaganja u modernizaciju, razvoj, nove tehnologije i kadrove DIV grupacija postala je jedan od najjačih proizvođača na području metalne industrije te kao etablirani dobavljač opreme, željezničkog programa i automobilske industrije, izvozi oko 90 posto svoje proizvodnje.

Addiko Bank Hrvatska dio je međunarodne financijske bankarske grupacije koja aktivno podupire rast lokalnih poduzeća u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Addiko Bank je zaključno s 2017. godinom šesta najveća banka u Hrvatskoj po ukupnoj imovini.

Kredit EBRD-a je odobren u sklopu Programa za direktno financiranje (Direct Finance Framework) koji je namijenjen za financiranje rasta i razvoja lokalnih poduzeća. Europska banka za obnovu i razvoj je vodeći investitor u regiji te je u Hrvatskoj dosad uložila 3,7 milijardi eura u više od 200 projekata.

Komentirajte prvi

New Report

Close