Podravka trenutno ne zna ništa o vijesti koja joj je lansirala dionicu

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2012. u 13:24
PXL

Tvrtka trenutno nema saznanja o materijalnim činjenicama.

Podravka se danas očitovala na upit Zagrebačke burze vezano uz tekst objavljeno na web stranici Poslovnog dnevnika. 

"Vezano na  upit koji ste nam dostavili zbog članka objavljenog na  web  stranici Poslovnog dnevnika pod naslovom: „Mršić: Nešto će uskoro promijeniti  cijenu dionice, ali još ne mogu otkriti što“ kojim pozivate Društvo da bez odgode  dostavi obavijest ukoliko postoje saznanja o neobjavljenim materijalnim  činjenicama, u svrhu točnog informiranja investicijske javnosti dajemo sljedeće očitovanje: Društvo u ovom trenutku nema saznanja da postoje bilo kakve materijalne činjenice koje bi sukladno propisima trebale biti objavljene, zbog mogućnosti utjecaja na promet ili cijenu dionica. Sukladno zakonskim odredbama i odredbama Pravila Zagrebačke burze,  Društvo redovno objavljuje sve poznate činjenice koje su materijalne, odnosno koje  bi mogle  utjecati na cijenu dionice PODRAVKE d.d.  i to  na Zagrebačkoj  burzi, HANFA-i, HINA-i te Internet stranicama PODRAVKE d.d. Nastavkom ove dobre poslovne prakse, o svakoj materijalnoj činjenici bez  odgode ćemo vas obavijestiti", stoji u očitovanju.

Podsjetimo, čelnik Podravke Zvonimir Mršić je jutros na konferenciji Zagrebačke burze kazao kako slijede dobre vijesti u Podravci i kako će tvrtka uskoro objaviti nešto što će utjecati na cijenu dionica. 'Sačuvajte nešto novca za nakon tih vijesti, ali zbog pravila burze ne mogu reći o čemu se radi', izjavio je Mršić.

>>Mršić: Nešto će uskoro promijeniti cijenu dionice, ali još ne mogu otkriti što

>>Pogledajte koliko je dionici Podravke trebalo da reagira na Mršićeve izjave

Komentari (3)
Pogledajte sve

a da nije zagonetka ?

Ako već priča o dionicama onda bi trebao znati da dionica reagira na najavu a ne vijest. Ovako je bolje da odmah kaže o čemu je riječ jer njegova izjava spada u investicijski savjet ili preporuku, a ulagači koji poslušaju pa budu kupovali na vijest mogli bi se opeći jer će već do tada dionica ugraditi u cijenu tu vijest.

ADRIS ulazi u Podravku!!!

New Report

Close