Burze u Zagrebu i Ljubljani predstavile se u New Yorku

Autor: Poslovni dnevnik , 09. travanj 2019. u 22:01
Predstavljanje je organizirano na drugoj burzi svijeta, Nasdaqu/REUTERS

Više od 60 sastanaka s ulagačima održalo je pet hrvatskih izdavatelja te tri slovenska.

Zagrebačka i Ljubljanska burza predstavile su u ponedjeljak svoja tržišta i izdavatelje u New Yorku, na drugoj najvećoj svjetskoj burzi Nasdaqu, u suradnji s investicijskom kućom Auerbach Grayson i uz izuzetno dobar odaziv američkih ulagatelja, priopćila je u utorak Zagrebačka burza.

Iako su i Zagrebačka i Ljubljanska burza više puta predstavile svoja tržišta i izdavatelje na lokalnim i regionalnim investicijskim konferencijama i u drugim prigodama, to je prvi put da je takav događaj organiziran izvan Europe, kaže se u priopćenju. Uz uprave obiju burzi, ulagateljima su se predstavile hrvatske kompanije AD Plastik, Arena Hospitality Group, Atlantic Grupa, Podravka i Valamar Riviera te slovenske kompanije Krka, Petrol i Triglav Grupa. Hrvatsko investicijsko društvo Intercapital predstavilo je hrvatsko i slovensko tržište te njegov potencijal, a kompanije su održale više od 60 individualnih sastanaka s američkim ulagateljima.

"Prvi put u povijesti Zagrebačke burze organiziramo predstavljanje naših najistaknutijih izdavatelja, koji su dobrovoljno prihvatili najviše standarde korporativnog upravljanja i izvještavanja, američkim ulagateljima.

Vrlo smo zadovoljni interesom te se nadamo da će upoznavanje američkih ulagatelja s našim kompanijama i potencijalom regionalnog tržišta rezultirati njihovim interesom za investiranje u hrvatske i slovenske kompanije", izjavila je predsjednica Uprave Zagrebačke burze Ivana Gažić. Predsjednik Uprave AD Plastika Marinko Došen pozdravio je inicijativu Zagrebačke burze te se nada da će prezentacija u New Yorku pomoći privući nove investitore.

"Podržavamo sve aktivnosti Burze koje će omogućiti da zajedničkim snagama oživimo hrvatsko tržište kapitala. Zadovoljni smo interesom američkih investitora za AD Plastik Grupu i vjerujem kako će potencijal naše dionice i poslovanja biti prepoznat i na tom tržištu. AD Plastik Grupa bilježi jako dobre poslove rezultate posljednjih godina, novougovoreni poslovi osiguravaju nam stabilnost i u narednom razdoblju, a vjerujemo kako će to biti adekvatno valorizirano i kroz cijenu naše dionice", rekao je Došen. 

Komentirajte prvi

New Report

Close