Postoji li razlika u okusu Nutelle iz različitih zemalja proizvodnje? Evo kako je prošao test!

Autor: Poslovni.hr , 28. travanj 2014. u 15:02
Foto: A. Kniesel / Wikimedia Commons

Je li Nutella za istočnu Europu drugačija od one za zapadnu? I postoji li uopće razlika u okusu u što se kunu svi ljubitelji tog namaza?

Njemačka, talijanska, tri poljske. Potrošač 24sata suprotstavio je Nutelle različitih zemalja proizvodnje. Odlučili su pronaći odgovor na pitanja: Je li Nutella za istočnu Europu drugačija od one za zapadnu? I postoji li uopće razlika u okusu u što se kunu svi ljubitelji tog namaza?

Njemačku verziju kupili su u zagrebačkom Mülleru, talijansku u Italiji, a poljske u trgovačkim centrima u Hrvatskoj, BiH i Mađarskoj. U žiriju je sjedilo nekoliko zagriženih fanova koji Nutellu jedu na žlicu, a radi objektivnosti testiranja, i pojedinci koji nisu ljubitelji slatkog.

Kušali su na ‘slijepo’, ne znajući koja tegla dolazi od kuda. Prije testiranja potonji su bili uvjereni da će im sve biti iste. No ipak nije bilo tako, a zaključak nakon kušanja bio je – talijanska je najbolja. Upravo je Nutella iz Italije dobila najviše ocjene. Gotovo čistu peticu!

Kako je prošao cijeli test Nutelle pročitajte na 24 sata – Potrošaču!

U testu su sudjelovali zaljubljenici u hranu koji nisu znali iz koje zemlje dolazi Nutella koju kušaju. Cilj je bilo vidjeti hoće li uočiti razlike u istovrsnom proizvodu. Stavovi i ocjene nisu plaćeni, niti zlonamjerni. Nisu službeni stav redakcije već osobni dojam kušača amatera koji su davali ocjene od 1 do 5.

Komentirajte prvi

New Report

Close