Zvjezdana Blažić opozvana s čelne pozicije Badela 1862

Autor: Poslovni.hr , 13. prosinac 2011. u 15:50

Nadzorni odbor Badela 1862 opozvao je Zvjezdanu Blažić s funkcije predsjednice i članice Uprave tvrtke, a na mjesto generalnog direktora te tvrtke imenovan je Srđan Oreb, dosadašnji član Uprave.



Zvjezdana Blažić / PXL

Sjednica Nadzornog odbora na kojoj je odlučeno o promjenama u Upravi održana je jučer, navodi se u obavijesti Badela objavljenoj putem Zagrebačke burze. Prije desetak dana završena je dokapitalizacija i vlasničko restrukturiranje Badela upisom promjene vlasničke strukture u sudski registar, nakon čega država ima 70 posto kapitala, a zajedno s Kapitalnim fondom preko 76 posto.

Na odluku Nadzornog odbora Blažić se danas očitovala pismom medijima u kojem uz ostalo navodi kako je odluka o njenom opozivu donešena na jučerašnjoj petosatnoj sjednici Nadzornog odbora. “Ne bih željela u ovom trenutku ulaziti u razloge ove odluke”, kaže Blažić koja u pismu detaljnije pojašnjava što je sve tvrtka napravila za vrijeme njenog dvogodišnjeg mandata na čelu uprave.

Podsjeća kako je za predsjednicu Uprave imenovana u trenutku kada je Badel bio u jako teškoj situaciji, s blokadom računa preko 200 milijuna kuna, te kako je kompanija u dvije godine njena mandata prošla teško razdoblje – od spašavanja od stečaja do provedenog vlasničkog restrukturiranja na temelju tzv. modela C, te stabilizacije poslovanja. U pismu Blažić naglašava da je tvrtka cijelu prošlu godinu radila bez trošarinskog broja i tri mjeseca račun joj je bio u blokadi.

Strateški plan postavljen je u prosincu 2009. i radilo se po njemu kontinuirano i strpljivo, kaže Blažić. Kao prvi veliki korak navodi prodaju Kalničkih voda, po njoj, najvećeg uzročnika svih stvorenih i nagomilanih gubitaka u Badelu. Navodi i da je, sukladno programu restrukturiranja, broj zaposlenih u Grupi smanjen sa 780 na 530. Vođeni su i teški pregovori s poslovnim bankama i dogovorena dva puna uvjeta za reprogram kredita. Taj proces je ovih dana u završnoj fazi, ističe Blažić.

“Napravili smo i drugu fazu Plana restrukturiranja: Plan poslovanja za 2012. godinu i razdoblje 2013. do 2018. Taj plan trebao bi biti temelj za daljnji razvoj i uspješno poslovanje Badela. Također, taj plan je osnova za spomenutu finalizaciju dogovora s bankama o reprogramiranju kredita”, kaže u pismu.

(Hina/pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Ne može se reći da se Blažićka nije trudila,ali nažalost je sve prebila preko leđa malih dioničara a perković je imao samo 25 %dionica,plus da su ga razvlastili bez zakonske osnove pa će biti vrlo zapetljana priča kad dobije spor na trgovačkom sudu.
Baš da mi je vidjeti hoće li sad crveni dovesti nekog stručnog ili podobnog.

New Report

Close