ZSE: Dionica IGH poskupjela 7,49 posto

Autor: Poslovni.hr , 22. svibanj 2012. u 13:30

Na Zagrebačkoj burzi danas su indeksi tek u blagom plusu i to uz vrlo nizak promet, što ukazuje da tržište nema snage za snažniji oporavak nakon prošlotjedne oštre korekcije naniže.

Crobex indeks oko podneva bio je u plusu 0,38 posto, na 1.737 bodova, a Crobex10 svega 0,01 posto na 958 bodova. Redovni promet dionicama do podneva je dosegnuo tek 1,97 milijuna kuna, što je otprilike 3 milijuna manje nego jučer u ovo doba.

„Nakon oštre prošlotjedne korekcije naniže, domaće tržište se stabilizira, no zasad nema snage za oporavak. Promet je danas izuzetno slab promet, jedva 2 milijuna kuna. Crobex je u blagom plusu, a po znatnom dobitku izdvaja se dionica Instituta IGH“, Nigela Bubalo, brokerica u investicijskom društvu Credos. Najlikvidnija je dionica HT-a, s ostvarenih tek nešto više od pola milijuna kuna prometa. Cijena joj je ojačala 0,69 posto, na 203,3 kune.

Slijedi dionica Ericssona Nikole Tesle, s prometom od 274 tisuće kuna, a cijena joj je pala 1,25 posto, na 1.210 kuna. Među likvidnijim izdanjima, po dobitku se izdvaja dionica Instituta IGH, koja je poskupjela 7,49 posto, na 787 kuna, uz promet od 243 kune. Iz te građevinske tvrtke jutros su izvijestili da je u postupku povećanja temeljnog kapitala, u prvom i drugom krugu upisa i uplate novih redovnih dionica ukupno upisano njih 105.590 te uplaćeno 80,25 milijuna kuna.

Na europskim burzama cijene dionica danas su ojačale, nastavivši jučer započet oporavak nakon 2-mjesečnog pada, dok investitori s nadom iščekuju nove mjere europskih čelnika za borbu protiv dužničke krize, o kojima bi mogli raspravljati na sutrašnjem neformalnom sastanku. Trenutno su frankfurtski DAX, londonski Ftse i pariški CAC u plusu između 0,4 i 0,6 posto.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close