ZSE: Crobex u minusu 1,28 posto

Značajan pad dioničkih indeksa i nevelik promet, glavna su obilježja današnjeg trgovanja na Zagrebačkoj burzi.

Glavni dionički indeks Crobex oslabio je 1,28 posto na 1.819,05 bodova. Istodobno, specijalizirani indeks Crobex10 posrnuo je 2,27 posto na 987,48 bodova. Ukupan promet iznosio je 16,11 milijuna kuna, što se u cijelosti odnosi na redovno trgovanje, a promet veći od milijun kuna ostvarile su tek tri dionice.

Najtrgovaniji je bio HT, koji je zabilježio promet od 3,71 milijun kuna, a cijena mu je pala 1,69 posto na 243,11 kuna. Dionicom Dalekovoda protrgovalo se u visini 1,40 milijuna kuna, što je praćeno oštrim padom od 5,98 posto na 144,73 kune. Kratku listu milijunaša zatvara Dom Holding, čiji je promet iznosio 1,03 milijuna kuna. Ta je dionica pak skočila 5,78 posto na zadnju cijenu od 80,89 kuna.

Među trgovanijim izdanjima našli su se i AD Plastik (-3,15 posto), Petrokemija (+0,62 posto), Zagrebačka banka (-0,25 posto), Adris grupa (-4,16 posto), Slatinska banka (bez promjene cijene) itd.

Održana Glavna skupština Slobodne Dalmacije

Na današnjoj izvanrednoj Glavnoj skupštini Slobodne Dalmacije donesena je odluka o opozivu člana Nadzornog odbora Nikole Francetića, dok je novim članom imenovan Ninoslav Pavić, navodi se u obavijesti objavljenoj na Zagrebačkoj burzi. Mandat izabranog člana Nadzornog odbora traje do isteka mandata opozvanog člana Nadzornog odbora. Donesena je i odluka kojom se statutu društva dodaju nove alineje, a to su popravak i održavanje grafičkih strojeva, pružanje usluga parkiranja te privez brodova, jahti, sportskih i drugih brodica i plutajućih objekata na suhom vezu.

(pd)

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana Pogledaj sve