ZL Zadar ‘upisao’ 300-tisućitog putnika, nagrada – 1000 kn

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2012. u 16:55

Ono što je zacrtala na početku sezone, Zračna luka Zadar danas je i ostvarila – na letu prema Frankfurtu “upisan“ je 300-tisućiti putnik, odnosno 23-godišnja Marina Šalina iz Zadra koja je sa zadarskog aerodroma otputovala u posjet obitelji u Torontu. Iznenadan dar, poklon-bon vrijedan 1000 kuna, Marina će, najavila je, potrošiti na darove za obitelj, a Zračna luka Zadar, prema riječima ravnateljice Katice Pupić Bakrač, očekuje da će do kraja godine izbrojati 370.000 putnika, odnosno 6-postotno povećanje u usporedbi s 2011. godinom.

– Do 2015. godine željeli bismo ostvariti promet od pola milijuna putnika, a prije toga namjeravamo produljiti pistu i proširiti stajanku, u što ćemo uložiti 6,6 milijuna eura – najavila je Pupić Bakrač.

Kroz Zračnu luku Zadar prošlo je najviše Nijemaca, slijede Britanci, a na trećem su mjestu domaći putnici. Do kraja kolovoza u Zadarskoj županiji ostvareno je više od osam milijuna noćenja, a najbrojniji gosti bili su Nijemci, Slovenci i Austrijanci. Talijana je došlo šest posto manje nego lani, a čeških turista jedan posto. Prema ukupnom turističkom prometu, Zadarska je županija na četvrtome mjestu u Hrvatskoj, s udjelom od 11 posto.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close