ZIMO lansirao novu mobilnu verziju

Autor: Poslovni.hr , 03. rujan 2012. u 11:40

Povodom drugog rođendana, portal ZIMO je objavio novi mobilni web koji će olakšati čitanje korisnicima u pokretu ili onima koji stoje u dugim redovima.

“Uz sve veći rast mobilnih uređaja na tržištu, logičan potez je da se prilagodimo tim korisnicima i omogućimo im najbolje iskustvo čitanja novosti na bilo kojem pametnom telefonu”, istaknuo je Ivan Kozlik – voditelj projekta.

Mobilna verzija je minimalističnog dizajna s naglaskom na slike i naslove, a koja je izrađena kako bi se korisnik što bolje mogao snaći u velikom broju postova koji se svakodnevno objavljuju na Zimo, ističe se u priopćenju portala. Također, izbornik se pojavljuje jednim “tapom” na ekran, te omogućuje povratak na naslovnicu i dijeljenje članka na Facebooku i Twitteru.

Kako dalje navode, galerija slika je izvedena na moderan način i koristi “swipe” za pregledavanja, dok se ista funkcija koristi i za pregled ranije i kasnije objavljenog članka.

“Važno je spomenuti da je mobilna verzija izrađena u HTML5 tehnologiji što omogućava čitanje ZIMO-a preko bilo kojeg pametnog telefona na bilo kojoj platformi”, ističe Kozlik. Sve nove korisnike na m.zimo.co također će dočekati mali vodič kroz mogućnosti koje pruža novi mobilni ZIMO.

Osim mobilnog portala pokrenuta je nova video kategorija ZimoNOW! Radi se o kratkim vijestima u trajanju od 90 sekundi putem kojih će autori ZIMO-a objaviti najbitnije vijesti u proteklih nekoliko dana. “S vremenom će se ZimoNOW češće emitirati. Planiramo svakodnevno objaviti 2 ili 3 najbitnije vijesti dana”, istaknuo je Saša Fišter, glavni urednik portala. Inače, ZimoNOW emitirat će se svaki utorak i subotu u poslijepodnevnim satima.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close