Zemljoposjednici priznali: Lažirali smo cijene na zahtjev Vinke Cetinski

Autor: Poslovni.hr , 10. ožujak 2012. u 14:50
Vinka Cetinski / PXL

Pulsko tužiteljstvo proširit će istragu protiv bivše doministrice turizma Vinke Cetinski i ostalih osumnjičenika u aferi s kupoprodajom nekretnina po Istri u kojoj je, prema dosad poznatim podacima, poduzetnik Danko Končar oštećen za više od 70 milijuna kuna, piše Jutarnji list.

Istražiteljima se naime javilo nešto više od 60 svjedoka koji su potvrdili da su na zahtjev Vinke Cetinski, koja je tada bila direktorica Končareve tvrtke Kermes ulaganja, prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora lažno navodili veće cijene od stvarno dogovorenih.

Razliku između tih iznosa akteri afere zadržavali su za sebe. Istragom su, uz prvoosumnjičenu Cetinski, obuhvaćeni vlasnici agencije za promet neketninama Boris i Marin Sorga, odvjetnik Željan Hrvatin i njegova supruga Romina, inače suvlasnica agencije za prodaju nekretnina, te posrednici u kupoprodaji nekretnina Goran Dobrović i Željko Bilić.

Kako istraga još traje, moguće je da broj zemljoposjednika koji su frizirali cijene bude i veći, kao i da se poveća iznos za koji je Danko Končar oštećen, navodi Jutarnji.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close