Želite osnovati jednostavan d.o.o.? Trebat će vam 10 kuna

Autor: Poslovni.hr , 01. lipanj 2012. u 10:30

U saborsku proceduru uskoro će ići prijedlog izmjena Zakona o trgovačkim društvima koji podrazumijeva četiri glavne izmjene: mogućnost osnivanja tzv. jednostavnog društva s ograničenom odgovornošću, uređeniju kaznenu odgovornost za osobe koje vode trgovačka društva, usklađivanje s europskim direktivama te zaštitu kapitala koja podrazumijeva neisplatu dividendi ako ima revalorizacijskih gubitaka, izvještava Večernji list.

Najavljeno je kako bi se jednostavna društva s ograničenom odgovornošću osnivala na pojednostavljen način, s unaprijed pripremljenim obrascem i elektroničkom registracijom. Temeljni kapital za jednostavni d.o.o koji je tek “uvod u poduzetništvo” iznosi 10 kuna, ima jednog člana uprave i zakonski je obvezan u rezerve unijeti četvrtinu iznosa godišnje dobiti. Dok bi rezerve dosegnule 20 tisuća kuna, “jednostavni d.o.o.” prelazi u uobičajeni.

Ministar pravosuđa, Orsat Miljenić, poručio je kako je jednostavan ulazak u poduzetništvo namijenjen sprečavanju sivog i crnog tržišta i legalizaciji poslovanja te naglasio mogućnost osnivanja takvog društva u svjetlu pristupanja Hrvatske Europskoj uniji, a slične se mogućnosti nude i u Njemačkoj, Italiji i brojnim drugim zemljama.

Članak u cijelosti možete pročitati ovdje.

(pd)

Komentari (5)
Pogledajte sve


…jeftino dam samo da prodam…samo osnujte…sve za deset kuna…
…a poslije će vam Linić piti krv sve do smrti… [tongue]

…jednostavan d.o.o. za složeno isisavanje…


…a i to nije sve…proglasit će vas lopovima i neprijateljima države broj jedan…strepit ćete od porezne,finacijske,sanitarne,mirovinske,zdravstvene,bankarske i ine inspekcije…

…dobavljači će vas vješat na galge,a država će vam se smijat u lice i neće platit svoje…

…uvijek i za sve bit ćete krivi samo vi…samo deset kuna za ulazak u pakao…uživajte… [thumbsup]

Necu nista osnovat u situaciji gdje moram platiti 25% PDV-a, 30% opreza na dobit, 50% poreza na rad, jos 5% parafiskalnih pizdarija. Nista necu osnovat i zatvorit cu i ovo sto imam!

…jeftino dam samo da prodam…samo osnujte…sve za deset kuna…
…a poslije će vam Linić piti krv sve do smrti… [tongue]

…jednostavan d.o.o. za složeno isisavanje…

a direktori javnih poduzeća odmah se razbježali po svijetu, bilo bi dobro da neki novinar ispita šta u parizu traći predsjednik uprave HŽ infrastrukture, ili Mazal iz DDJ stalno negdje vršlja

New Report

Close