Želite gospodariti otpadom? Više nema koncesija, samo dozvole!

Autor: Poslovni.hr , 29. siječanj 2012. u 11:00
Mirela Holy (PXL)

Ministrica zaštite okoliša i prirode Mirela Holy najavila je da će se zainteresiranima za bavljenje gospodarenjem otpada ubuduće izdavati samo dozvole, a koncesije će se ukinuti.

„Mi ćemo ići na varijantu s dozvolama, odnosno definiranjem točno određenih uvjeta koje tvrtka koja se želi baviti gospodarenjem otpadom mora ispuniti i onda ćemo prepustiti tržištu da rješava te stvari“, kazala je ministrica Holy danas u Supetru na Braču gdje je sudjelovala u radionici posvećenoj problematici zbrinjavanja električnog i elektroničnog otpada. Istaknula je kako će uvjeti za dobivanje dozvola za gospodarenje otpadom biti regulirane zakonskim odredbama.

„Moramo početi tretirati otpad kao vrlo korisnu sirovinu koja ima svoju cijenu i za koji postoji određena tržišna utakmica“, kazala je ministrica Holy.

(Hina/pd)

Komentari (4)
Pogledajte sve

@Miami.

Briga me za opcinu i ostale parazite. Nek plate gradjanima od kojih skupljaju otpad koji je sortiran. Sramota je da ljudi skupljaju, prikupljaju, odvajaju a onda jos nekome moraju i platit da to preradi i preproda za svoju korist.

Pa, ako nisi znao- SVAKA OPĆINA ZA POSTAVLJENE KONTEJNERE u koje se baca staklo, papir, i ostala ambalaža -PRIMA NOVAC U PRORAČUN – od strane
koncesionara – a sad će se zvati partner s DOZVOLOM za gospodarenje otpadom.

Plaća se to- itekako , u Proračun…barem ovdje kod nas- znam sigurno, jer sam i ja takav Ugovor
potpisala, svojevremeno / točnije , prije 9 godina/ i vidjela uplate po Ugovoru -za to .

„Moramo početi tretirati otpad kao vrlo korisnu sirovinu koja ima svoju cijenu i za koji postoji određena tržišna utakmica“, kazala je ministrica Holy.

Tada tvrtke koje skupljaju otpad neka izvole platiti gradjanima sto im ga skupljaju u kante za smece. Ak je trziste nek je trziste za sve.

New Report

Close