Zbog protuzakonitih ispravaka GUP neće biti donešen

Autor: Poslovni.hr , 06. srpanj 2012. u 11:20

Gradska bi skupština sljedeći četvrtak još jednom trebala u proceduru poslati donošenje Gradskog urbanističkog plana. S obzirom na to da je Ministarstvo graditeljstva ispravke koji se nalaze u njemu proglasilo protuzakonitim, skupštinari moraju odobriti novu proceduru pa će se konačne rasprave o njegovu donošenju donositi tek nakon ljetne stanke, piše Večernji list.

Podsjetimo, problem je nastao jer je gradonačelnik Bandić u proceduru ponovno stavio sporna zemljišta zbog čega je GUP odbijen prije dvije godine. Da ih Skupština prihvati, sve nepravilnosti bile bi ozakonjene pa su odbori za kontrolu, zaštitu okoliša i kulturu zaključili da je najbolje da se GUP vrati na doradu.

“Bilo je protuzakonitih radnji i šteta je učinjena. Želimo da se točno popišu sve sporne odluke kako bismo znali o čemu moramo odlučiti”, rekao je predsjednik Odbora za kontrolu Josip Kregar. On smatra i kako bi bilo dobro da se GUP konačno donese kako bi se neke stvari maknule s mrtve točke, ali da se neće srljati bez točne dokumentacije. S njim se slaže i član Odbora za zaštitu okoliša Josip Hren.

“Grad se razvija i stalno se intervenira u prostor pa je važno sve to i urediti GUP-om kako bi dobili jedno uređeno stanje ”, navodi Hren te dodaje kako dio spornih lokacija već sagrađen, dobivene su dozvole te da treba spasiti ono što se još može.

Članak u cijelosti možete prčitati ovdje.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close