Zbog krize i spornih ispita, u dvije godine zatvoreno 35 autoškola

Autor: Poslovni.hr , 04. lipanj 2012. u 14:20

Od početka krize broj polaznika autoškola pao je s gotovo 70 tisuća kandidata godišnje na oko 41 tisuću, zbog čega je u posljednje dvije godine zatvoreno 35 autoškola, piše Večernji list.

Trenutačno u Hrvatskoj rade 372 autoškole, no njihov se broj rapidno smanjuje jer nisu u mogućnosti održavati ni hladni pogon, upozoravaju iz udruge Hrvatske auto škole (HAŠ).

– Godinama intenzivno upozoravamo na katastrofalno loš zakonodavni okvir koji propisuje neodržive uvjete poslovanja autoškola, koji ih je opteretio nerazumnim, nepotrebnim i neopravdano visokim troškovima, posljedica čega je njihova opća nelikvidnost i propast. Visoki troškovi uzrokovani nekvalitetnim zakonskim odredbama s jedne strane nepremostiv su udar na građane, korisnike usluga, dok su s druge strane dovele do propasti autoškola. Radi li se to zato da bi se pogodovalo nekome drugom, to ne znam, ali sumnjam – kaže predsjednik HAŠ-a Nikola Vidaković te dodaje kako je nedopustivo da zbog svojih subjektivnih slabosti i neprimjerene organiziranosti MUP i HAK vrše pritisak na autoškole da preko svojih leđa te leđa kandidata prelamaju nedostatke.

Naime, Vidaković zamjera što je organiziranje i provođenje vozačkih ispita potpuno prepušteno HAK-u, a da se ne konzultiraju s ljudima iz autoškola koji su svakodnevno na terenu i vide sve nedostatke. Izvorni članak pročitajte ovdje.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Smatram da je još jedan od bitnih razloga zašto se broj kandidata koji se upisuje u autoškolu svake godine smanjuje, preveliki iznos upisnine i cjelokupnih troškova koji trebaju pojedincu za polaganje vozačke škole i dobivanje željene vozačke dozvole. Proces koji zahtijeva autoškola za finalno dobivanje znanja vožnje[/url] je unaprijed utvrđen i sastoji se od dva dijela koji svi moraju savladati. Pred par godina troškovi polaganja autoškole i vozačkog ispita su bili puno manji i razumniji!

New Report

Close