Zbog Dinama svađa između Bandića i skupštinara

Autor: Poslovni.hr , 24. svibanj 2012. u 11:40

Na aktualnom satu 37. sjednice Gradske skupštine najviše prijepora između gradonačelnika Milana Bandića i zastupnika izazvao je GNK Dinamo, ali i cijena dječjih vrtića, vječna tema na sjednicama Skupštine. Gradske je zastupnike na temi vrtića optužio i da su socijalno ubili 38 posto građana metropole.

Naime, gradonačelnik se razbjesnio zbog činjenice što na skupštinskim odborima nije prošao prijedlog da se nagrada Grada Zagreba dodijeli nogometnom klubu iz Maksimirske.

– Najveća glupost koja je učinjena u ovom mandatu jest da se Dinamu neće dodijeliti nagrada Grada Zagreba. Dinamo je svetinja, ali će i vaše vrijeme proći (upućeno Davoru Bernardiću, predsjedniku Skupštine op. a.) – ispalio je Bandić.

Međutim, dužan mu nije ostao ni prozvani Bernardić koji je gradonačelnika podsjetio gdje se nalazi i poručio da se nagradu ne može uručiti dok god su mišljenja građana podijeljena oko pitanja GNK Dinama, te podsjetio kako se navijači modrih i dalje nalaze u sukobu s upravom.

Živce je Bandić u potpunosti izgubio na spomen dječjih vrtića koje je postavila zastupnica Danira Bilić (HDZ). Naime, gradonačelnika je pitala zašto Grad pokreće ovršne postupke protiv roditelja koji zbog nerazjašnjene situacije u protekloj godini nisu uplatili dovoljno novca za smještaj svojih klinaca.

– Nikakvog sukoba Bandića, SDP-a i vas (Danire Bilić, op.a.) nema, vi ste pokušali srušiti Bandića i sami pali u jamu, a drugi ste se put udružili kada ste srušili princip socijalne pravednosti. Stvorili ste građane prvog, drugog i trećeg reda jer sirotinja plaća isto kao i oni koji imaju više. Nije istina da je Grad napisao ovrhe, pokažite mi jednu. Ubili ste socijalno 38 posto ljudi u ovom gradu – kaže Bandić i dodaje da se nada da će tu “glupost” zastupnici ispraviti sljedeće godine.

Podsjetimo, gradonačelnik Bandić prošle je godine mjesta u vrtiću naplaćivao po imovinskom cenzusu, odnosno tko ima više plaća više, dok je skupštinska većina (SDP) građane pozivala da plaćaju kao i do izmjene odluke o mjesečnoj naknadi za vrtić – 400 kuna.

(Agencija VLM)

Komentari (1)
Pogledajte sve

pametan čovjek zna kada je njegovo vrijeme prošlo.

New Report

Close