Zašto se ugasio tjednik Nacional? Evo što kaže Srećko Jurdana

Autor: Poslovni.hr , 01. srpanj 2012. u 12:00

Obrazloživši to nedostatkom novca, nominalni vlasnik NCL grupe Harald von Seefried ugasio je Nacional, jedan od najutjecajnijih tjednika u Hrvatskoj.

Politički komentator lista Srećko Jurdana, u emisiji ‘Karte na stol’ Osječke televizije, otkrio je zašto smatra da su pravi razlozi gašenja neki drugi te sumnja u autentičnost Seefriedova vlasništva, prenosi Tportal.

Naziva ga ‘nominalnim’ vlasnikom Nacionala i optužuje da je za predsjednika Uprave postavio sina Moritza kako bi samo figurirao na toj funkciji i projekt priveo kraju.

‘Bio je potpuno nesposoban za taj posao i samo je glumio predsjednika Uprave. U svome mandatu nije donio Nacionalu ni jedan poslovni ugovor. Nacional je izlazio dok su mogli crpiti novac rezerviran za to u kupoprodajnoj transakciji. Čim su došli do granice koju su vjerojatno sami postavili, rekli su da više neće stvarati daljnje troškove jer vjerojatno nešto mora i njima ostati. Vlasnik je netko drugi, ali ne bih spominjao njegovo ime. Imamo indicije da je to jedna velika inozemna novinska kuća angažirana i u Hrvatskoj. Moguće je da su otpočetka kanili ukloniti Nacional s tržišta kao konkurenciju svojim izdanjima u Hrvatskoj’, navodi Jurdana.

Skupa s predsjednikom NO-a Boškom Matkovićem intenzivno radi na obnovi Nacionala i pronalaženju ulagača. Svjestan je da to moraju brzo odraditi kako 10-12 tisuća kupaca i ostalih čitatelja lista ne bi odustalo od svojih navika zbog preduge pauze.

‘Jedan od modela je ulazak svježeg kapitala kako bi se subvencioniralo izlaženje određeno vrijeme i servisirali dugovi. To bi nam omogućilo stvaranje ekonomski uspješnijeg Nacionala nego što je bio dosad, a postoje i drugi suptilniji načini, na čemu također radimo’, optimističan je Srećko Jurdana, prenosi Tportal.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

čim su izbacili odličan tv prilog pred neko vrijeme bilo je jasno kako će završit ..ako za tjedan-dva ponovno ne izađu sumnjam da će se moći vratiti..

New Report

Close