Zašto je iPhone 5 razočarao

Autor: Poslovni.hr , 14. rujan 2012. u 15:00

Odmah nakon ovotjednog predstavljanja iPhonea 5, krenuli su komentari internetske zajednice. I značajnim dijelom bili su negativno intonirani.

Kako piše Business Insider, lako je pretpostaviti da je manjina Appleovih ‘mrzitelja’ preplavila komentare. Ali, možda ipak tu ima nešto više… Jer, Apple se pohvalio nekim nadogradnjama koje i nisu baš nešto novo. Prvenstveno, dvije najveće hardverske novosti su veći 4-inčni ekran i 4G LTE radio. Međutim, danas je već teško pronaći novi model konkurentskog smartphonea, čiji ekran je manji od 4 inča. Drugim riječima, mobiteli s Android sustavom sve su veći, jer korisnici vole velike ekrane, a Apple je to tek sada shvatio.

Nadalje, tu i je LTE bežična tehnologija, koja se u smartphoneima koristi već više od godina dana, još od lansiranja HTC Thunderbolta u proljeće 2011., a i velik broj premium prijenosnih uređaja danas koristi taj standard. Praktički, Apple je LTE mogao uvesti još u iPhone 4S.

iPhone 5 također nema neke tehnologije koje su se nedavno počele ugrađivati u pametne telefone, poput NFC standarda za mobilno plaćanje ili mogućnosti bežičnog punjenja mobitela.

Ipak, na kraju svega, kritike Appleu sigurno neće naškoditi. Korisnicima iPhonea ionako je važniji softver, a ne hardverski trikovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close