Započela realizacija projekta vodoopskrbe i odvodnje Slavonskog Broda

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2010. u 13:45

Svečanim potpisivanjem ugovora o sufinanciranju započela je realizacija projekta “Sustav vodoopskrbe i odvodnje s uređajem za pročišćavanje otpadnih voda Slavonskog Broda”, priopćeno je danas iz Hrvatskih voda.

Ugovore su potpisali državni tajnik pri MRRŠVG, Zdravko Krmek, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, Siniša Širac, gradonačelnik Slavonskog Broda Mirko Duspara te direktor komunalnog poduzeća Vodovod d.o.o. Marko Blažević. Kako je istaknuto tijekom svečanosti, riječ je o prvom velikom projektu iz područja vodnog gospodarstva predviđenog Operativnim programom za okoliš 2007-2011. Projekt će pridonijeti ostvarivanju ciljeva zadanih u Strategiji upravljanja vodama poput povećanja razine priključenosti stanovništva na javnu vodoopskrbu i odvodnju, te unapređenju kakvoće vode.

Projekt je vrijedan oko 29,65 milijuna eura, a sufinancira ga Europska komisija u sklopu IPA programa za regionalni razvoj sa 15,34 milijuna eura. Preostala sredstva osigurat će se kroz državni proračun (12,3 milijuna eura) i sredstva grada Slavonskog Broda (2 milijuna eura).

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close