Zakupci zbog preskupog najma bježe iz Horvatinčićevog centra

Autor: Poslovni.hr , 22. ožujak 2012. u 12:10

Pepe Jeans, caffe bar Mint, restoran Living room, Sony, knjižara… Samo su neki od zakupaca koji su stavili ključ u bravu u Centru Cvjetni. Prema svemu sudeći, čini se kako će broj takvih zakupaca i porasti, piše Večernji list.

Trgovački Centar Cvjetni bilježi sve slabiju posjećenost, a većina trgovina, osim H&M-a, zjapi prazna. Kao glavne razloge iseljavanja iz trgovačkog centra smještenog na glavnom zagrebačkom trgu, trgovci navode skupi najam i nemogućnost razgovora s upravom. Najnoviji primjer zatvaranja dućana je dm, na čijim vratima se trenutačno nalazi pečat Državnog inspektorata. Tanja Horvat, direktorica Centra Cvjetni, tvrdi da je razlog zatvaranja nemogućnost dobivanja potvrde o zadovoljenju minimalnih tehničkih uvjeta. No iz uprave su poručili da će dm dobiti novi prostor na 1. etaži, a doći će i novi zakupci. Čini se kako je upravo ta 1. etaža centra najkritičnija jer je s te razine dosad otišlo najviše zakupaca. Jedan od njih je i Alen Macinić, bivši sudionik Big Brothera i vlasnik sada zatvorenog caffe bara Mint.

Macinić tvrdi kako mu je pri potpisivanju ugovora bilo rečeno da će cijena najma biti 40.000 kuna, a kasnije je najam porastao za 24.000 kune. Istaaknuo je i kako mu nisu ispunjena dana obećanja pa je, nakon samo 6 mjeseci poslovanja, zatvorio svoj kafić. Uzrujani Macinić istaknuo je kako se ljudi masovno bune a upravu Hoto grupe to ne zanima. Najavio je i tužbu protiv Tome Horvatinčića za nadoknadu poslovnog gubitka.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close