Zagrebačka županija objavila poziv za dodjelu potpora projektima iz IPA programa

Autor: Poslovni.hr , 10. rujan 2012. u 12:15

Zagrebačka županija objavila je javni poziv za dodjelu potpora projektima s područja županije koji se provode u okviru programa Europske unije, a koji pridonose strateškim ciljevima razvojne strategije Zagrebačke županije 2011. – 2013., priopćeno je danas iz Ureda zagrebačkog župana.

Rok za podnošenje prijava je 28. rujna. Sredstva će se dodjeljivati za pokriće dijela troškova projekata koji se provode putem natječaja u okviru Instrumenta Pretpristupne pomoći IPA programa. Maksimalna potpora koju pojedini korisnik može ostvariti iznosi 15 posto svih prihvatljivih troškova, odnosno maksimalno 150.000 kuna za pojedini projekt.

Korisnici navedene potpore mogu biti jedinice lokalne samouprave, tijela javne vlasti, fondovi, ustanove, agencije osnovane od strane jedinica lokalnih samouprava, ustanove za istraživanje i razvoj, ustanove za obrazovanje, ustanove zdravstvene zaštite, lokalne i regionalne agencije za razvoj, zatim nevladine organizacije poput zaklada, obrtničkih komora, udruge, mala i srednja trgovačka društva, obrti, itd.

Strateški ciljevi razvojne strategije Zagrebačke županije su povećanje konkurentnosti i društvene odgovornosti gospodarstva; razvoj ljudskih resursa i unaprjeđenje upravljanja razvojem; poboljšanje infrastrukture i kvalitete života te poboljšanje zaštite okoliša i prepoznatljivosti prirodne i kulturne baštine, ističe se u priopćenju iz Ureda zagrebačkog župana Stjepana Kožića.

Svaki prijedlog projekta mora se odnositi minimalno na jedan od prioriteta unutar strateških ciljeva Zagrebačke županije, čiji je sadržaj dostupna na županijskim internetskim stranicama.

Obrasci za prijavu na javni natječaj također su na web stranicama Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr, a više informacija može se dobiti na broj telefona: 01/6009 475 ili na e-mail: g.rabatic@zagrebacka-zupanija.hr .

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close