Zagrebačka tvrtka lansirala električni bicikl za globalno tržište

Autor: Poslovni.hr , 27. kolovoz 2012. u 12:55

Zagrebačka tvrtka Bioplanet objavila je danas početak prodaje prvog električnog bicikla dizajniranog za globalno tržište.




Kako navode iz tvrtke, dizajn električnog bicikla objedinjuje širok spektar tehničkih karakteristika potrebnih za ugodnu vožnju pedaliranjem ili uz pomoć električnog motora snage 250W odnosno vancestovne varijante od 750W. Baterije bicikla su kapaciteta 555 Wh izvedene u tehnologiji LiFePo4 koje osiguravaju preko 2000 ciklusa punjenja odnosno preko pet godina svakodnevnog korištenja. Bicikl je modularno dizajniran gdje veličina okvira pokriva standardne veličine bicikala u rasponu od 40 do 56 cm. Bogata osnovna oprema bicikla se sastoji od dvostrukog ovjesa prednje i zadnje vilice, hidrauličnih disk kočnica na oba kotača, 9 brzinskog mjenjača, prednjeg i zadnjeg sigurnosnog svjetla, kotača veličine 26” te ostale neophodne opreme. Korištenjem samog električnog pogona uz prosječnu brzinu od 25 km/h omogućen je doseg preko 40 km. Nakon pražnjenja potrebno je dva sata da se baterije ponovno napune. Osnovna masa bicikla iznosi 24 kg čime se bicikl uvrštava u najlakše električne bicikle na tržištu u svojoj kategoriji.

Električni bicikl je dostupan globalno po neto cijeni od 1.499 EUR, a u Hrvatskoj je dostupan već od 13.990kuna. Tvrtka isporučuje bicikl u sve države svijeta putem odabrane kurirske službe, stoji u priopćenju Bioplaneta. Servis, reklamacije i garancija je osigurana na globalnoj razini putem matične tvrtke ili mreže lokalnih prodajno-servisnih mjesta.

“Nakon višemjesečnog razvoja došli smo do proizvoda koji zadovoljava globalne potrošačke standarde uz veliku konkurentnost dizajnom, opremom, kvalitetom i cijenom. Analiza tržišta pokazala je velik interes za ovom vrstom proizvoda i tim više smo sigurniji u konačan globalni uspjeh proizvoda koji omogućuje komforan i ekonomičan put na posao te ugodnu rekreaciju nakon posla.” kazala je Sandra Mikulić, direktorica Bioplanet Bike.

Bioplanet je hrvatska tvrtka sa sjedištem u Zagrebu, osnovana 2012. godine, koja razvija, proizvodi i prodaje trgovačku marku električnog bicikla – Bioplanet Bike. Tvrtka je fokusirana na projekte i proizvode koji aktivno pridonose održivom ekološkom sustavu vodeći brigu o svim aspektima koji utječu na okoliš.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve


za te novce može se kupiti kvalitetan skuter, puno bolje kvalitete i tehničkih karakteristika od ovog električnog međunožnog gurala.

za te novce može se kupiti auto koji će trajati 10 godina, s dosegom preko 400 km i maximalnom brzinom od 150 km/h. rabljeni doduše.. 20km/h pedalira se i bez elektromotora..

što se tiče samog elektromotornog biciklina, ima ih i duplo jeftinije.. za penziće kojima bi ovo eventualno odgovaralo, mnogo preskupo.

naravno da se radi u Kini.. eventualno ga ovdje sklapaju, od 100% nehrvatskih dijelova..

Super… vani je cijena cca 11 250kn (€=7,50Kn) a kod nas samo 2750kn skuplje… pohvalno 🙁
Pretpostavljam da se sklapa u Kini…

za te novce može se kupiti kvalitetan skuter, puno bolje kvalitete i tehničkih karakteristika od ovog električnog međunožnog gurala.

New Report

Close