Zagreb će na ulazu u grad dobiti još jednu Kiku

Autor: Poslovni.hr , 20. ožujak 2012. u 09:45

Trgovački lanac namještaja Kika u skoroj će budućnosti u Zagrebu, uz već postojeći centar na Jankomiru, dobiti još jedan izložbeno-prodajni salon, ovoga puta na istočnom ulazu u grad, na Žitnjaku.

U studenome prošle godine tvrtka Manta d.o.o., iza koje, prema podacima iz registra Trgovačkog suda, stoji Kaufmann grupa iz Austrije, a u Hrvatskoj je zastupaju suvlasnik City Centra One Fabian Kaufmann i direktor centra Sven Vorih, sklopila je s Gradom ugovor o bespovratnom financiranju uređenja zemljišta za izgradnju pristupne prometnice, izdana im je lokacijska dozvola, a pred gradske zastupnike krajem mjeseca doći će još dva zahtjeva, piše Tportal.

rvi, u kojem Grad od Skupštine traži da se na gradskoj parceli (94m2) ukine svojstvo javnog dobra da bi se zajedno s još jednom (237 m2) mogla prodati Manti za 252 tisuće kuna kako bi oformila građevinsku česticu za gradnju Kike.

U drugom zahtjevu Manta bi Gradu darovala 1152 m2 svojih parcela, koje je sudski vještak procijenio na 1,6 milijuna kuna, kako bi mogla izgraditi pristupnu cestu s komunalnom infrastrukturom.

Nova Kika smjestit će se odmah do City Centra East na Žitnjaku, a prema lokacijskoj dozvoli bruto građevinska površina građevine iznosi 22541,75 m2.

PREPORUČAMO: Hrvati rado kupuju namještaj

(PD)

Komentirajte prvi

New Report

Close