Za sređivanje popisa stanovništva bit će angažirano 400 ljudi

Autor: Poslovni.hr , 19. travanj 2012. u 17:55

Vlada je na današnjoj sjednici dala suglasnost da se za posao unosa podataka iz popisa stanovništva, kućanstava i stanova, koji je proveo Državni zavod za statistiku prošle godine, putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje angažira do 400 osoba na određeno vrijeme.

Očito je da se s obradom podataka kasni i donosimo odluku da se iz proračuna osigura 8,64 milijuna kuna u startu za 400 osoba, a potencijalno još 200 osoba, rekao je prvi potpredsjednik Vlade Radimir Čačić koji je naglasio kako je važno da Hrvatska što prije sazna podatke iz popisa stanovništva koji su sociološki, gospodarski i politički bitni. Ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić naglasio je kako će se tom odlukom omogućiti angažiranje građana koji su dugotrajno nezaposleni na Zavodu za zapošljavanje.

Vlada je iz Proračunske zalihe Državnom izbornom povjerenstvu odobrila 10,2 milijuna kuna za plaćanje naknada za rad povjerenstvima na provedbi državnog referenduma o pristupanju Hrvatske EU u općinama, gradovima i županijama te Gradu Zagrebu, kao i za podmirenje dijela materijalnih troškova u županijama i Gradu Zagrebu. Iz Proračunske zalihe odobreno je i 1,89 milijun kuna Srpskom narodnom vijeću za financiranje rada institucija srpske zajednice u Hrvatskoj. Premijer Zoran Milanović najavio je da se ubuduće iznos sredstava za najveću manjinsku zajednicu u Hrvatskoj neće odobravati iz proračunske zalihe već će biti uklopljen u redoviti proračun.

Udruzi gradova u Republici Hrvatskoj na teret Proračunskih zaliha odobreno je 200.000 kuna za financiranje rada Delegacije hrvatskih promatrača u Odboru regija EU. Vlada je danas dodijelila novčane nagrade sportašima i njihovim stručnim timovima za osvojene medalje na nekoliko sportskih natjecanja u sveukupnom iznosu od 334.000 kuna.

Nagrađeni su Pero Gazilj za osvojenu zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u kickboxingu te Andrej Gaćina za zlato na Europskom prvenstvu u stolnom tenisu. Za brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu u jedrenju nagrađeni su Šime Fantela i Igor Marenić, a rukometna reprezentacija za broncu na Europskom prvenstvu.

Vlada je dala suglasnost Hrvatskom judo savezu za podnošenje kandidature za organizaciju Europskog juniorskog judo prvenstva u Poreču od 21. do 23. rujna te Hrvatskom hokejskom savezu za održavanje Prvenstva Europe u hokeju na travi za mlađe dobne skupine do 16 godina u Zagrebu od 5. do 8. srpnja.

Premijer Milanović pozvao je s današnje sjednice članove Vlade i građane da se sutra pridruže međunarodnoj akciji čišćenja otpada pod nazivom “Zelena čistka”.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close