Za ove aplikacije možda niste čuli, ali mogle bi vam biti od velike koristi

Autor: Poslovni.hr , 18. rujan 2012. u 17:20

Apple je prošli tjedan objavio kako u svom App Storeu ima više od 700 tisuća aplikacija, a vrlo blizu je i Google Play s 650 tisuća. Ali, u tako velikom broju aplikacija lako se izgubiti.

Primjerice, postoji 400 tisuća aplikacija za iPhone koje nitko nije niti jednom preuzeo. Između popularnih aplikacija i onih loših postoji pak niz solidnih koje vam mogu poslužiti. Business Insider je tako objavio izbor aplikacija koje smatra korisnim, ali ne dobivaju dovoljno pažnje. Evo najzanimljivijih:

Gliph
Besplatna aplikacija omogućuje vam slanje privatnih poruka kome kod želite. Među ostalim mogućnostima su pisanje poruka s enkripcijom, pohranjivanje datoteka, razne opcije zaštite privatnosti e-mailova itd.

Facebook Messenger
Facebook Messenger omogućuje lakše komuniciranje s prijateljima nego regularna aplikacija za najveću društvenu mrežu. Business Insider piše kako korištenje aplikacije ide brzo i glatko, a među ostalim pruža instatno slanje fotografija, grupni chat, upravljanje notifikacijama itd. Aplikacija je besplatna.

Wolfram Alpha
Wolfram je prava mala riznica znanja u džepu, koja će vam u hodu dati inteligentne odgovore na većinu pitanja. U AppStoreu ćete za nju morati izdvojiti 1,99 dolara, a za Android verziju 3,99 dolara.

Google Drive
Google Drive nudi vam 5 GB besplatnog prostora, a omogućuje vam i učinkovito uređivanje tekstova. Aplikacija je besplatna, ali dodatni gigabajti dolaze uz nadoplatu.

Camera+
Volite fotografiranje? Camera+ je aplikacija za iPhone s mnogo opcija slikanja i uređivanja fotografija, a košta samo 0,99 dolara.

Timbre
Besplatna iOS aplikacija nudi pretraživanje i slušanje glazbe, odnosno pjesama koje možda dosad i niste čuli. Također vam daje informacije gdje u vašoj blizini možete čuti živu svirku.

Stitcher Radio
Aplikacija za sve ljubitelje radio programa i podcasta odnedavno ima i offline podršku. Također je besplatna.

Prismatic
Besplatna aplikacija Prismatic služi prvenstveno za čitanje vijesti, a specifična je po tome što uklanja suvišne sadržaje te donosi čisto i pregledno sučelje.

Komentirajte prvi

New Report

Close