Wal-Mart i Gap pokreću internetsku prodaju u Kini

Autor: Poslovni.hr , 18. listopad 2010. u 11:50

Najveći svjetski maloprodajni lanac Wal-Mart i američki proizvođač odjeće Gap odlučili su pokrenuti internetsku prodaju u Kini kako bi iskoristiti priliku koju pruža to brzorastuće tržište elektroničke trgovine, izvijestio je danas Financial Times.

Wal-Mart će koristiti vlastite internetske platforme za promoviranje prodaje u desetak trgovina Sam’s Club koje je otvorio u Kini, izvijestio je londonski poslovni dnevnik. Sam’s Club je lanac trgovina u vlasništvu Wal-Marta. Eduardo Castro-Wright, direktor Wal-Marta za internetsku prodaju, izrazio je na sastanku s ulagačima početkom mjeseca “uzbuđenje zbog velikih mogućnosti” koje pruža internetska prodaja na kineskom tržištu, stoji u priopćenju.

Gap je objavio da ove godine planira otvoriti prve četiri trgovine u Pekingu i Šangaju a sljedećeg mjeseca pokrenut će za potrebe prodaje i internetsku stranicu, piše FT u izvješću. Prihodi od maloprodaje putem interneta prošle su godine u Kini više nego udvostručeni, na 39 milijardi dolara, citira londonski dnevnik podatke pekinške tvrtke za istraživanje iResearch.

U Wal-Martu očekuju da će Kina u sljedećih pet godina prestići Japan i Britaniju i postati drugo po veličini tržište elektroničke trgovine u svijetu, nakon SAD-a. Predviđaju da će u tom razdoblju prihodi na kineskom tržištu dosegnuti 230 milijardi dolara, u usporedbi s prognoziranih 490 milijardi dolara u SAD-u.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close