Vukovar uveo uslugu koju nude rijetki gradovi u Hrvatskoj

Autor: PD i VL native tim , 30. listopad 2019. u 10:30
Foto: YouTube screenshot

Grad Vukovar uveo je sustav pametnog parkiranja koji obuhvaća 121 autonomni, bežični parking senzor i informativne LED zaslone povezane A1 NB IoT mrežom.

Grad Vukovar uveo je sustav pametnog parkiranja koji obuhvaća 121 autonomni, bežični parking senzor i informativne LED zaslone povezane A1 NB IoT mrežom.

Grad Vukovar se od nedavno može pohvaliti sustavom pametnog i digitalnog parkiranja, zahvaljujući gradskoj tvrtki Komunalac i suradnji s A1 Hrvatska. Na tri lokacije u gradu su postavljeni info displeji koji pružaju informacije o 121 parkirnom mjestu, a posebnost Vukovarskog sustava je da nudi informacije i o slobodnim mjestima za invalide. Na nedavnom predstavljanju usluge, Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika, istaknuo kako ovakav sustav parkiranja uvelike poboljšava sigurnost prometovanja i ne stvara gužve. Instalirani pametni bežični senzori povezani su i neprestano očitavaju stanje parkirališta te koriste baterije koje troše izuzetno malo energije, te je na taj način omogućeno praćenje informacija o stanju slobodnih parkirnih mjesta u realnom vremenu, na postavljenim displejima na ulazu na parkirališta te putem besplatne mobilne aplikacije.

Glavni direktor za poslovne korisnike A1 Hrvatska, Ivan Gabrić, istaknuo je zadovoljstvo suradnjom s Gradom Vukovarom na ovom projektu. „Riječ je o digitalnom omotaču oko standardnog parkiranja koji će uskoro postati neizostavan dio svakog parking iskustva diljem Hrvatske, a izuzetno je lijepo vidjeti da je Vukovar jedan od prvih gradova koji se može pohvaliti ovom uslugom“, dodaje Gabrić.

Osim privatnih korisnika, sustav omogućuje i gradskoj tvrtki Komunalac d.o.o. da ovaj dio poslovanja upravlja pomoću administracijskog sučelja kojoj se, zahvaljujući cloud tehnologiji, može pristupiti bilo kada i s bilo kojeg mjesta internetskim preglednikom.

Zahvaljujući pametnoj tehnologiji, Vukovarci, ali i svi posjetitelji mogu jednostavno, Android mobilnom aplikacijom – A1 Smart Parking dobiti informacije o raspoloživim parkirnim mjestima te upute kako do njega doći uz mogućnost spremanja lokacije parkiranog vozila.

Sadržaj omogućio A1.

New Report

Close