‘Vođa prosvjeda mljekara je HDZ-ovac sa zavidnim voznim parkom koji je primio više od 5 mil. kn poticaja’

Autor: Poslovni.hr , 26. veljača 2012. u 11:50

Glavni vođa prosvjeda mljekara, potpredsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Mladen Šolčić, u tri je godine primio više od pet milijuna kuna poticaja, izvijestio je Večernji list pozivajući se na dokumente pristigle u njihovu redakciju.

List piše da je u vremenu od 2008. do 2011. Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo koje se vodi na Šolčićevu suprugu Snježanu dobilo 5.003.238,61 kunu državnih poticaja, odnosno po godini dodijeljeno im je 1.667.746,20 kuna poticaja.

Taj najveći proizvođač mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji prije nekoliko tjedana kupio je novi traktor od 240 konjskih snaga vrijednosti 150.000 eura. U voznom parku Šolčićevih nalaze se vw passat star šest godina i kupljen polovan te toyotin terenac. Glavni lider prosvjeda koji traju već 13. dan lani je u Bjelovaru otvorio mljekomat, piše list dodajući kako je Šolčić član HDZ-a, a u listopadu 2011. nepravomoćno je, pak, osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu u trajanju od šest mjeseci (uz rok kušnje od dvije godine) i zbog kaznenog djela otmice.

Više o svemu pročitajte ovdje.

(pd)

Komentari (10)
Pogledajte sve

Pero,
nekako mi se čini da je ovaj 1987 u tvom nicku godina tvog rođenja. Malo smiri strasti.
Građevina je propala zbog svojih velikih apetita i zato jer je svaki građevinac htio u roku 6 mjeseci kupiti bmw x5, napraviti si penthouse, nabaviti ljubavnicu i njoj kupiti stan, kupiti vikendicu na moru ili negdje i pritom još na banku pospremiti min 150 000€. Ne ide to tako, konačno je glupa rulja shvatila da stan ne bi trebao koštati 2500€/kvadrat. znaš, zato su propali i zato jer nisu plaćali kredite. i to je sasvim u redu. oni koji su radili ok, još uvijek posluju.
Poticaji prijevoznicima – oprosti što to oni stvaraju i zašto bi trebali imati poticaje? export-import i prijevoz export importa nije ulaganje u gospodarstvo, ništa se ne proizvodi, stvarno ne vidim zašto bi oni trebali imati poticaje.
Ugostitelji – molim te lijepo da mi objasniš zašto bi kafić trebao imati poticaje…ili restoran što se toga tiče. Da bi mi prodavao smrznutu lignju pod jadransku ili meso sto puta smrznuto i odmrznuto? Da te pitam kad već sve znaš – zašto je praktički nemoguća misija, pronaći na našoj obali plavu ribu u restoranima, srdelu ili slično. zato što bi svi prodavali arbune po 300kuna/kg. Arbun tebe i mene košta u ribarnici 100 kuna, njega ne. Znači on mora 5 puta zaraditi na tom arbunu i još da im damo poticaje?
Možda malo generaliziram stvari ali želim ti pokazati da su poticaji potrebno onome tko nešto proizvodi, ne onome tko trži proizvedenu robu. Da, postoje zloupotrebe ali svi to rade ako im se dozvoli, to nije problem mljekara. Ima i mljekara, stočara, poljoprivrednika koji definitivno ne zaslužuju dobivati poticaje ali većinom se ti ljudi ubiju od posla – od jutra do mraka. ti o tome ništa ne znaš jer vjerojatno nisi u životu vidio kravu uživo nego preko fejsa na kojem te hrani Pernar svojim gluparijama. Inače, Pernaru je vjerojatno u životu bolje nego tebi i meni skupa.
Nije sve crno i bijelo u životu, što prije naučiš bolje će ti biti. Da li je ova država upropaštena od Sanadera i sličnih…da apsolutno ali nekako ipak mislim da to nije propust i krivica mljekara. Da, imaju skupe traktore i smatram da recimo u Slavoniji ne obrađuju tu zemlju dovoljno dobro i da ju ne iskorištavaju niti približno koliko bi trebali ali i za to postoje interesne skupine. Jer, da se vratim malo na početak – export import iako nije grana gospodarstva, vrlo je unosan biznis pa tako oni što kradu pšenicu po silosima, dosta te pšenice i ostalih prozvoda žele i uvesti u Hrvatsku. Nažalost to je tako u našoj maloj banana državici. Evo ti za kraj malo Brune Bušića:
“… No kad se oslobodimo srpskog ropstva i stvorimo državu, vidjet ćete kako
tek naši kradu. Svak nas je stoljećima krao i potkradao, a najteže i
najgore će biti kad nas naši budu krali te prodavali svjetskim jebivjetrima i
makro lopovima. Navalit će na nas kao velike ptice grabljivice. Tada će
biti najveće i nerješivo pitanje – kako nas tada spasiti od nas samih?”

Izgleda da su mediji od vlade dobili nalog da diskreditiraju vođe prosvjeda te tako obezglave same prosvjednike.
Da li je passat star pet godina luksuz? Kakve su cijene traktora na tržištu? Koliko mlijeka proizvodi dotični mljekar? Ovo je preštur “novinarski” uradak koji sugerira zaključak.

di su poticaji za 100 000 radnika koji su izgubili posao.nema razlike izmedju seljaka i laznog branitelja, krpelji i jedni i drugi i jos imaju muda blokirati ceste.pendrekom po celu.

Sve bu to u redu kad uđemo u EU, poljoprivreda je prva na redu [cry]

New Report

Close