Vlahović: Povećali smo investicijski potencijal, Adris spreman za novi iskorak

Sjednicom Glavne skupštine Adris grupe, održanom danas u Rovinju, završilo je održavanje godišnjih skupština dioničara svih trgovačkih društava u sastavu Grupe. Tijekom dana održane su i skupštine Tvornice duhana Zagreb, Maistre, Hrvatskih duhana, Istragrafike, Inovina i Cromarisa, priopćeno je iz Adrisa.

Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović istaknuo je kako je Adris grupa u 2011. godini ostvarila ukupne prihode u iznosu od 3,2 milijarde kuna, što je za 3,2 posto više od prošlogodišnjih. Poslovni prihodi iznosili su 2,86 milijardi kuna i za jedan posto veći su od prošlogodišnjih. Prihodi od prodaje robe i usluga iznosili su 2,78 milijardi kuna. Na domaćem tržištu ostvareno je 1,5 milijardi kuna, a na inozemnim 1,25 milijardi kuna, što je na prošlogodišnjoj razini. Dobit prije oporezivanja iznosi 644 milijuna kuna, a neto dobit 498 milijuna kuna.

Adris odlučio o dividendi i dobiti

Vlahović je izvijestio da je u proteklih pet godina izvoz Adris grupe rastao prosječno godišnje 7,4 posto. U 16 godina vrijednost kapitala prosječno je rasla 22 posto godišnje, a sustav Adris grupe visoko je likvidan i nisko zadužen, kazao je Vlahović. Istaknuo je i da je Adris grupa razdoblju od 2005. do 2011. godine investirala 3,5 milijarde kuna ili 500 milijuna kuna godišnje.

Govoreći o planovima poslovanja, Vlahović je istaknuo kako je održivost tvrtke trajni cilj, te zaključio: “Adris grupa je povećala svoj investicijski potencijal, zadržala poslovnu vjerodostojnost i spremna je za novi poslovni iskorak”.

Odlukom Skupštine iz neraspoređene zadržane dobiti društva izdvojit će se iznos od 114,8 milijuna kuna za isplatu dividende, što iznosi 7 kuna po dionici. Dividenda će biti isplaćena dana 13. srpnja 2012. godine, na račune imatelja dionica prema stanju i izvodu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 15. lipnja 2012. Ukupna neto dobit Adris grupe d.d. za 2011. godinu, u iznosu od 586 milijuna kuna, raspoređuje se u statutarne rezerve društva. Na kraju, Skupština je dala razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora.

(pd)

Komentari (2)
 • vodoinst
  vodoinst 7:31 31.5.2012.

  Ma kakav iskorak! Nemaju oni pojma što bi. Dosadašnji iskoraci uglavnom su bili bacanje novca u bunar.

 • fahrudin
  fahrudin 0:21 31.5.2012.

  Koja hrpa gluposti…

  Pa dajte vise iskoracite. Dok su drugi odavno prohodali, naucili trcati i postaju sprinteri, on se jos uvijek, vec duze od 10 godina, sprema na iskorak???

  Ovdje lud zbunjenog!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!