Vlahović: Povećali smo investicijski potencijal, Adris spreman za novi iskorak

Autor: Poslovni.hr , 30. svibanj 2012. u 16:20

Sjednicom Glavne skupštine Adris grupe, održanom danas u Rovinju, završilo je održavanje godišnjih skupština dioničara svih trgovačkih društava u sastavu Grupe. Tijekom dana održane su i skupštine Tvornice duhana Zagreb, Maistre, Hrvatskih duhana, Istragrafike, Inovina i Cromarisa, priopćeno je iz Adrisa.

Obrazlažući prošlogodišnje poslovne rezultate i plan poslovanja za ovu godinu, predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović istaknuo je kako je Adris grupa u 2011. godini ostvarila ukupne prihode u iznosu od 3,2 milijarde kuna, što je za 3,2 posto više od prošlogodišnjih. Poslovni prihodi iznosili su 2,86 milijardi kuna i za jedan posto veći su od prošlogodišnjih. Prihodi od prodaje robe i usluga iznosili su 2,78 milijardi kuna. Na domaćem tržištu ostvareno je 1,5 milijardi kuna, a na inozemnim 1,25 milijardi kuna, što je na prošlogodišnjoj razini. Dobit prije oporezivanja iznosi 644 milijuna kuna, a neto dobit 498 milijuna kuna.

Adris odlučio o dividendi i dobiti

Vlahović je izvijestio da je u proteklih pet godina izvoz Adris grupe rastao prosječno godišnje 7,4 posto. U 16 godina vrijednost kapitala prosječno je rasla 22 posto godišnje, a sustav Adris grupe visoko je likvidan i nisko zadužen, kazao je Vlahović. Istaknuo je i da je Adris grupa razdoblju od 2005. do 2011. godine investirala 3,5 milijarde kuna ili 500 milijuna kuna godišnje.

Govoreći o planovima poslovanja, Vlahović je istaknuo kako je održivost tvrtke trajni cilj, te zaključio: “Adris grupa je povećala svoj investicijski potencijal, zadržala poslovnu vjerodostojnost i spremna je za novi poslovni iskorak”.

Odlukom Skupštine iz neraspoređene zadržane dobiti društva izdvojit će se iznos od 114,8 milijuna kuna za isplatu dividende, što iznosi 7 kuna po dionici. Dividenda će biti isplaćena dana 13. srpnja 2012. godine, na račune imatelja dionica prema stanju i izvodu Središnjeg klirinškog depozitarnog društva d.d. na dan 15. lipnja 2012. Ukupna neto dobit Adris grupe d.d. za 2011. godinu, u iznosu od 586 milijuna kuna, raspoređuje se u statutarne rezerve društva. Na kraju, Skupština je dala razrješnice članovima Uprave i Nadzornog odbora.

(pd)

Komentari (2)
Pogledajte sve

Ma kakav iskorak! Nemaju oni pojma što bi. Dosadašnji iskoraci uglavnom su bili bacanje novca u bunar.

Koja hrpa gluposti…

Pa dajte vise iskoracite. Dok su drugi odavno prohodali, naucili trcati i postaju sprinteri, on se jos uvijek, vec duze od 10 godina, sprema na iskorak???

Ovdje lud zbunjenog!

New Report

Close