‘Vlada želi biti dio komunikacijskog kanala između građana’

Autor: Majda Žujo , 11. svibanj 2012. u 17:30

Zinka Bardić, savjetnica za odnose s javnošću predsjednika Vlade Zorana Milanovića, opisala je zašto je Vlada sve više naklonjena plasiranju važnih informacija preko društvenih medija, prvenstveno Facebooka.




Bardić je na festivalu oglašavanja IdejaX koji se danas i sutra održava u Umagu ispričala na koji način je Kukuriku koalicija komunicirala sa svojim biračima te kako su s takvom komunikacijom nastavili i nakon pobjede na izborima.

Nova Vlada napravila je presedan u mnogočemu kada su po pitanju društvene mreže. Prvi su uveli javljanje uživo preko interneta ili chat izbornih kandidata s korisnicima, a presedan je bilo i plasiranje važnih informacija poput smanjenja proračuna, što je Vlada objavila na svom Facebook profilu. Kako je rekla Bardić, nakon što su „odradili“ tiskane medije i televiziju, vijest o proračunu plasirali su na Facebooku, što su onda prenijeli svi online mediji. Upravo to je i bio cilj, a čini se da će postati i sve češća praksa.

“Vlada želi biti dio komunikacijskog kanala između građana i biti dio njihove interakcije”, dodao je Tomislav Korman, voditelj online komunikacije Vlade za koju je zaduženo četvero ljudi.

Komentari (2)
Pogledajte sve

da, i tih 12.000 poduzetnika moraju uložiti nekoliko stotina milijuna eura kakogod znaju da bi se realizirala poduzetnička klima u RH. A to ne može puk jer nema i ne zna i nema poznanstva potrebna, već samo generali i saborski zstupnici. Dakle, tražena varijanta izlaska iz krize jest međustranački DOGOVOR kao temelj poduzetničkim investicijama sa ljudima koji su u stanju izvesti do kraja projekte. sve to kao uvjet zapošljavanju na novim radnim jestima brojem okrugo 200.000.
make a deal, please. Today, now

ta ne trebaju nama novi komunikacijski kanali, nama treba 12.000 stabilnih poduzetnika kojima će vlada pomoći u razvojnim projektima. Oni će zaposliti 200.000 mladih sposobnih na nova radna mjesta.
Što ima vlada osim kupovine glasova raditi sa građanima?
ches chevy iz noira Crank bi sada rekao: bla bla fkn bla…4
Vaš link
usput, zašto ja nakon ovog članka kao demokrat član HDZa počinjem mrziti ovu Vladu? Dali je to dobro?

New Report

Close