Vlada odustaje od kupnje novih vojnih zrakoplova

Autor: Poslovni.hr , 20. lipanj 2012. u 13:15

Vlada na čelu sa premijerom Zoranom Milanovićem nema namjer kupovati nove vojne zrakoplove jer smatraju kako za to nema dovoljno novaca u proračunu, a ni potrebe, piše Večernji list.

Ipak, ne odustaje se od borbene eskadrile zrakoplova, što znači da su preostale dvije opcije – popraviti postojeće ili kupiti poslovne, što je manje vjerojatno. Izvori iz Vlade tvrde kako su medijske spekulacije o tome da će Hrvatska kupiti švedske lovce Gripena totalno promašene, kao i nagađanja kako se Milanović sukobio sa predsjednikom Josipovićem zbog vojnog zrakoplovstva.

To je demantirano i u Vladi i u Uredu predsjednika. Potvrdili su kako se razgovara o vojnoj opremi i da se zrakoplovstvo neće ukidati, no ne žele ulaziti u nepotrebne investicije. Izvori su za Večernji potvrdili i kako je gotovo sigurno da se neće kupovati ni polovni ruski MiG-ovi 29.

Podsjetimo, prije nekoliko mjeseci potrpredsjednik Vlade, Radimir Čačić boravio je u Moskvi te se nagađalo o tome da je s Rusima sklopio posao o kupnji MiG-ova. Ipak, čini se da se Čačićev plan neće realizirati jer su u Vladi zaključili kako vojni zrakoplovi sa sobom nose ogromne troškove koje Hrvatska trenutno ne može podnijeti.

(pd)

Komentari (3)
Pogledajte sve

Ostala Milanovićeva savjetnica bez provizije…

mama ti je parazit!

Hahaha. Zapucat ce opet 50 milijuna eura u popravak onih smetlarskih MIG21 lovaca. Jako nekreativno i dugovorocno lose rjesenje nekreativne Vlade. Ali kuzim da nema novaca kad se mora financirati 350.000 parazita na drzavnoj sisi.

New Report

Close