Vlada nije dobila nikakav službeni prijedlog Mola

Autor: Poslovni.hr , 27. srpanj 2011. u 14:55

Vlada RH za sada nije dobila nikakav službeni prijedlog Mola pa to ne može ni komentirati, doznaje se u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva nakon što je objavljena izjava čelnika Mol grupe Jozsefa Molnara da bi mađarski Mol mogao ponuditi svoje trezorske dionice hrvatskoj Vladi u zamjenu za dionice Ine.

U Ministarstvu kažu kako je hrvatska Vlada pozvala Mol na razgovore oko realizacije projekata i ciljeve vezano za izmjene dioničarskog ugovora između Vlade i Mola o Ini. Molnar je u razgovoru za mađarski poslovni dnevnik Napi Gazdasag izjavio kako bi Mol mogao ponuditi svoje trezorske dionice hrvatskoj Vladi u zamjenu za dionice Ine, što bi pomoglo u rješavanju spora oko upravljanja Inom. Mađarska kompanija ima dovoljno sredstava za akviziciju vrijednu više od milijarde američkih dolara i razmatra potencijalne mete za širenje u regiji, uključujući poljsku rafineriju Lotos, kazao je Molnar.

Govoreći o aktualnom sporu u vezi s vlasništvom u Ini, Molnar je poručio da bi Molove trezorske dionice “mogle biti praktične” u rješavanju spora oko Molove ‘podružnice’ Ine, ali i u svim drugim pokušajima preuzimanja, piše mađarski dnevnik.

Hrvatska je Vlada početkom lipnja ove godine dala suglasnost za vođenje pregovora s mađarskim Molom kako bi se pristupilo drugoj izmjeni i dopuni Ugovora o međusobnim odnosima dioničara Ine. Vlada je tada imenovala svoje izaslanstvo za vođenje pregovora s Molom o drugoj izmjeni i dopuni spomenutog ugovora, koji je sklopljen u srpnju 2003., a prvi put izmijenjen u siječnju 2009. godine.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close