Vlada: Kolektivni ugovori više neće trajati vječno

Autor: Poslovni.hr , 06. lipanj 2012. u 14:35

Na početku sjednice Vlade premijer Zoran Milanović osjetio je potrebu reći nekoliko rečenica o svemu što se priča o (ne)nepovezivanju sjevera i juga Hrvatske kroz Neum, odnosno preko pelješkog mosta, piše Večernji list.

– Svim huškačima poručujem da ne uznemiruju ljude, a posebno pozivam lokalne političare da ne govore neistine i ne potiču na nerazumno ponašanje. Vlada će riješiti to pitanje, ali ne pričanjem bajki o nerealnim projektima i huškanjem ljudi nego tamo gdje to moramo raditi. Vlada već sada na više mjesta rješava taj problem, pa i u Bruxellesu gdje se traži način kako riješiti problem Schengena – kazao je Milanović i poslao poruku očigledno HDZ-ovim političarima da ne uznemiruju ljude pričajući priče o problemu koji nisu uspjeli riješiti u pet godina.

INFOGRAFIKA: Što Vlada želi izmijeniti u kolektivnom ugovoru za javne službe

Vlada je na današnjoj sjednici odobrila zahtjev HAC-a o 15-postotnom povećanju cestarina. Kako je objasnio ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić, to je bilo nužno jer se cijena cestarina nije mijenjala još od 2004., a dodao je i da cijena ostaje ista za sve one koji se koriste ENC-om.

Pohvalio se da od kada su uveli akcijsku prodaju ENC-a za 1,25 kuna već je novih 3400 korisnika uzelo ENC, na što se nadovezao prvi potpredsjednik vlade Radimir Čačić istaknuvši kako je time autocesta zapravo pojeftinila 10 posto, a ne poskupjela 15.

Na to se premijer Milanović nasmijao i ustanovio: – Kako sam ja loš prodavač!

Više o svemu pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close