Vlada danas predstavlja investicije i kadrove u najvažnijim državnim tvrtkama

Autor: Poslovni.hr , 23. veljača 2012. u 10:30

Vlada RH na 11. će sjednici danas između ostalog raspravljati i o pokretanju novog investicijskog ciklusa u Republici Hrvatskoj u mandatu od 2012. – 2015. godine, s posebnom analizom za 2012. godinu.

Katalog javnih i privatnih investicija na sjednici bi, kako je najavljeno, trebao predstaviti potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić.

Na zatvorenom dijelu sjednice Vlada će raspravljati o kadrovskim pitanjima. Večernji list još je u ponedjeljak izvijestio da će najveće i najvažnije državne tvrtke – Hrvatska elektroprivreda, Hrvatske željeznice, Hrvatske autoceste, Autocesta Rijeka-Zagreb i Plinacro u četvrtak, odnosno danas, na zatvorenom dijelu sjednice Vlade dobiti nove uprave i nadzorne odbore.

List je tada izvijestio kako će najzanimljiviju upravu imati Autocesta Rijeka – Zagreb (ARZ). Od izvora bliskog Vladi list je doznao kako će predsjednik Uprave postati Željko Denona, dok će mu u upravi društvo praviti samo jedan član – sadašnji predsjednik Uprave Miro Škrgatić, bivši gradonačelnik Karlovca i i član HDZ-a kojega je na čelo uprave ARZ-a postavila 2010. bivša premijerka Jadranka Kosor. List je izvijestio i kako će HNS-ovu trojcu kojeg čine Mladen Antunović, Zoran Kopić i Ratimir Orešković u upravi Plinacra društvo praviti još najmanje jedan ili dva SDP-ovca.

List je izvijestio i kako će najteži zadatak, upravljanje HŽ-om, imati član SDP-ova gospodarskog savjeta Rene Valčić, a društvo će mu u upravi navodno praviti i pokoji član HNS-a.

Večernji list u ponedjeljak je izvijestio i kako je od izvora vrlo bliskog Vladi doznao kako će Radimir Čačić i HNS ipak imati potpunu kontrolu nad vjerojatno najvažnijom državnom kompanijom, HEP-om. Šef uprave bit će Zlatko Koračević, a članovi Tomislav Šerić i Zvonko Ercegovac. Izvor lista kaže kako SDP u HEP-u neće imati svog predstavnika niti u NO-u. Večernji list početkom tjedna je izvijestio kako je vijest o Koračeviću na čelu HEP-a u Varaždinskoj županiji primljena s velikim interesom jer ga se tamo “pamti kao čovjeka sumnjive privatizacijske prošlosti”. Premda Koračević dugo gradi političku karijeru, tijekom koje je bio HNS-ov saborski zastupnik i načelnik Općine Bednja, Varaždincima je najviše poznat po krajnje upitnoj menadžerskoj karijeri u Lepi, lepoglavskoj tvornici drvnog namještaja, izvijestio je list.

Na čelo HAC-a Vlada će prema pisanju medija imenovati Dražena Guštinukoji dugo radi u toj tvrtki.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

Simpaticno je dijeljenje lena. Koliko desetljeca ce Hrvatska cekati “Trsiste za korporativnu upravljanje”? Sto je uopce to u Hr. Ni kontinentalna Eu nije puno bolja ali ipak nisu tako neefikasni kao Hr koja je u recesiji.

New Report

Close