Vipnet kupuje B.net za 93 milijuna eura

Autor: Poslovni.hr , 08. lipanj 2011. u 13:45

Telekomunikacijska tvrtka Vipnet danas je izvijestila kako je sklopila ugovor o preuzimanju kabelskog operatora B.neta za 93 milijuna eura.

Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta, Bernd Schmutterer, financijski direktor i član Uprave Vipneta te Michael Gerbavsits, predsjednik Uprave BEWAG-a i Reinhard Schweifer, član Uprave BEWAG-a, potpisali su ugovor kojim će Vipnet steći 100 posto vlasništva u B.netu. Ukupna operativna vrijednost transakcije uključujući i preuzimanje ukupnog duga iznosi 93 milijuna eura (oko 690 milijuna kuna). Završetak transakcije se očekuje u drugoj polovici 2011. godine, a podložna je odobrenju Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja. Iz Vipneta ističu kako je riječ o najvećem preuzimanju unutar hrvatskog tržišta.

“B.net je tvrtka s odličnim poslovnim rezultatima, vrhunskom tehnologijom, jasnom vizijom rasta i razvoja, vođena vrhunskim profesionalcima. Ovime dodatno osnažujemo svoju poziciju u ukupnoj vrijednosti telekom tržišta te smo u mogućnosti korisnicima ponuditi mobilne i fiksne telekomunikacijske usluge kao i napredne televizijske usluge. B.net je bio logičan izbor za nas jer ima naprednu i vlastitu infrastrukturu čime je osigurana neovisnost poslovanja”, izjavio je Mladen Pejković, predsjednik Uprave Vipneta. Iz Vipneta ističu da će svojim korisnicima sada biti u mogućnosti ponuditi potpuni portfelj telekomunikacijskih, ali i televizijskih usluga za privatne i poslovne korisnike.

“Mogu izraziti veliko zadovoljstvo što je upravo Vipnet ponudio najpovoljniju ponudu i uvjete za daljnji razvoj B.neta te što će postati njegov novi vlasnik. Ova akvizicija je dio prirodne i očekivane konsolidacija telekomunikacijskog tržišta u Hrvatskoj. Vipnetovo dugogodišnje tržišno iskustvo, inovativnost i prepoznatljivost osigurava B.netu, kao vodećem alternativnom i najbrže rastućem telekom operateru u Hrvatskoj, stabilnost i daje dodatni poticaj za daljnji rast i razvoj”, izjavio je Adrian Ježina, predsjednik Uprave B.neta.

(pd)

Komentari (4)
Pogledajte sve

@ bigboffin
Lupaš gluposti, a ne kužiš (valjda). Ja sam korisnik B-neta već tri godine i prezadovoljan sam i internetom, i telefonom i TV i radijskim kanalima. Svaka im čast. Vrhunska firma.

Vipnet je morao kupiti nekog operatera da bi se mogao takmiciti sa HT-om. Sada ce i oni moci ponuditi bundle proizvode (wireless + home entertaiment). Katastrofalna vijest za Optimu, sada ce imati dva jaka konkurenta koji nude i wireless usluge. A nisu uspijeli biti profitabilni ni ni kada su se takmicili sa HT-om. Uz to, otpada jedini kandidat koji je imao dobar razlog da ih kupi.

BNet je bezvezna firma (vidi posloven rezultate) u bezveznoj bransi. Direktor im je skromne pameti – nerealizirani vaterpolista. Mobilkom (VIP) je platio navodno 93 mil eura nesto sto je Bewag platio 55 Mil Eura (i to debelo peplatio).
Stupidan deal. Objasnjejne je ili potpuna bezidejnost+ ocaj mobilkom ili odvajanje neke crne love za posebne namjene (primjer takvog deala je T-Com kupnja COMBIS-a). Hrvatska jos dugo nece vidjeti kvalitene i suvislo placena M&A transakcije. Pogledat cu sto kaze cijen amobilkom dionice na ovu bedastocu -tj. koliki je pad…..

e sad je red da Tele 2 kupi Optimu, ako hoće da ostanu u ugri.

New Report

Close