Uz pomoć fondova EU do kanalizacije i pročistača

Autor: Poslovni.hr , 12. rujan 2012. u 15:55

U Prelogu je održana svečanost otvaranja radova na projektu razvoja pročistača otpadnih voda u Letenyu i kanalizacije u jugozapadnom dijelu grada Preloga, odobrenog u sklopu IPA programa pogranične suradnje Mađarska – Hrvatska 2007.-2013.

Ukupni je proračun projekta 1,833.568 eura. Proračun vodećeg partnera općine Letenye iznosi 1,029.084 eura, a partnera Međimurske vode d.o.o Čakovec 804.484 eura.

Uz ostalo, na mađarskoj strani modernizirat će se postojeći pročistač otpadnih voda u Letenyu, a na hrvatskoj strani sagradit će se novih 1790 metara kanalizacijskog sustava u Prelogu, u njegovu jugozapadnom dijelu, u Ulici Matije Gupca, Dravskoj i spoju s Ulicom Zrinskih.

– Za Prelog je ovo velik dan jer počinje investicija od oko pet milijuna kuna, a najvrednije je to što 85 posto novca dolazi iz fondova Europske unije – kazao je gradonačelnik Dragutin Glavina zahvalivši na suradnjinačelniku Letenya Beli Halmiju i Međimurskim vodama. Radovi bi trebali završiti do kraja lipnja iduće godine, a izvođač je Tegra Čakovec.

(VLM Agencija)

Komentirajte prvi

New Report

Close