Đuro Đaković želi preuzeti Ingru!

Autor: Poslovni.hr , 16. srpanj 2012. u 19:10

Đuro Đaković Holding d.d. izrazio je namjeru objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre d.d., a o svojoj namjeri, sukladno Zakonu o preuzimanju trgovačkih društava, službeno je obavijestio Ingru, Zagrebačku burzu i Hrvatsku agenciju za nadzor financijskih usluga (Hanfa), priopćeno je iz ĐĐ Holdinga.

Dobrovoljnu ponudu za preuzimanje Đuro Đaković Holding objavit će u roku propisanom Zakonom o preuzimanju trgovačkih društava, a nakon odobrenja zahtjeva za objavljivanje ponude za preuzimanje od strane Hanfe. U skladu sa Zakonom, ponuda će biti objavljena po cijeni izračunatoj kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na burzi u zadnja tri mjeseca, koja prethode današnjoj Izjavi namjere, ističu iz Đure Đakovića.

U priopćenju se navodi i izjava Vladimira Kovačevića, predsjednika Uprave Đure Đakovića, koju prenosimo u cijelosti:

“Đuro Đaković Holding ima namjeru objaviti ponudu za preuzimanje Ingre zato što vjerujemo da je to u najboljem dugoročnom interesu našeg daljnjeg širenja na strana tržišta, gdje bismo ponudu s kojom smo sada prisutni mogli nadopuniti pružanjem sveobuhvatne inženjerske usluge. Ingra je inženjering kompanija sa značajnim referencama u upravljanju kompleksnim projektima na inozemnim tržištima, velikim dijelom u programima koji su komplementarni s onima u kojima Đuro Đaković ima snažne proizvodne kapacitete.

Ingra osim važnih referenci na inozemnim tržištima, stvaranih godinama, ima i prepoznati brend, a Đuro Đaković tome može dodati sadržaj poput opreme i usluga u energetici, industriji i različitim infrastrukturnim projektima, koji bi u zaokruženoj ponudi mogli postati još konkurentniji. Zato u ovom potencijalnom preuzimanju što se transfera znanja i tehnologija tiče vidimo znatne sinergijske efekte u našim divizijama graditeljstva i infrastrukture te industrije i energetike, a za sve četiri divizije Đure Đakovića, uključujući obranu i promet, očekujemo efekt otvaranja novih tržišta odnosno jačeg proboja na postojećima.

Iako se Ingra već nekoliko godina nalazi u ozbiljnim poslovnim problemima, koji su kulminirali i dvomjesečnom blokadom računa, mi smo odlučili preuzeti rizik jer imamo viziju i snage pomoći Ingri. Vjerujemo da će vjerovnici i dioničari Ingre to prepoznati i prihvatiti kao jedini izlaz iz ove teške situacije u kojoj se Ingra našla.”

‘Dokaz da usprkos svim teškoćama Ingra ima potencijala’

Iz Ingre pak u svom priopćenju prenose izjavu predsjednika Uprave te tvrtke Igora Oppenheima koji kaže da je “izražavanje namjere za preuzimanje Ingre od strane Đuro Đaković Holdinga dokaz da usprkos svim teškoćama, Ingra ima potencijala”. “Kao i cijeli građevinski sektor teško smo pogođeni krizom i već smo duže vrijeme u potrazi za kvalitetnim rješenjem, pri čemu smo za ulazak strateškog partnera, koji bi nam olakšao prevladavanje trenutačnih poslovnih problema, uvijek bili otvoreni. Drago nam je da je jedna hrvatska kompanija napravila korak u tom smjeru”, ističe Oppenheim. “Đuro Đaković bi, sa svojim asortimanom proizvoda i usluga te komplementarnosti programa s Ingrom, bio optimalno rješenje te će Uprava Ingre u okviru zakonskih mogućnosti i štiteći interese dioničara i društva surađivati s potencijalnim preuzimateljem do objave ponude”, zaključuje Oppenheim. (H)

(pd)

Komentari (16)
Pogledajte sve

ma ok……recimo da ddjh preuzme ingr…….ali tko će preuzeti 2 mrld kuna dugova?
porezni obveznici?
možda profesori dobiju dionice ingre umjesto božićnice i regresa za iduću godinu?
zato se ribić valjda toliko i opire…..
[thumbsup]

Štovani svi,
Ne vidim zbog čega se svi ovome čudite? Zar ste očekivali da će se u HRV donijeti neka razumna odluka? Ja ne očekujem čak i da se neka normalna odluka donese-da se provede. Pa neće Vlada s plaćom 20 000Kn imati problema sa snom dok nama diže PDV. I ja bih platio PDV 30% da imam plaću 20 000Kn, štoviše uopće ne bih razmišljao o cijeni npr goriva ili struje.

kakav cirkus.

sad bi valjda badel trebao preuzeti igh, a zagrebački holding konkstruktor, i eto nas kao u pedesetim u doba fnrj, s jedinom razlikom da u su u fnrj, usprkos tome što je sve bilo u državnom vlasništvu, i te kako pazili da na sve važne pozicije postavljaju stručne osobe, a mi imamo ovog “partijskog” novog direktora đure đakovića, potpunog neznalicu za core business tvrtke, koji par dana nakon naimenovanja odmah ulazi u megalomanske akrobacija, a kako čujem, u đuri već “kreira” masu novih radnih mjesta za ekonomiste, “stručnjake za sve” poput njega.

ova vlada će doista po svoj prilici u jednom broju mjeseci napraviti veću štetu nego što su druge pravile u desetljeće. ponašaju se kao adolescenti kad se napiju i počnu razbijati.

Ingra bi im trebala platit da ju preuzmu 😛 kad se sjetim da sam ju u zadnji cas prodao oko 50 kn, fala bogu… Koja sprdacina

New Report

Close