Đuro Đaković mora platiti 22.000 kuna jer nije šutio o kupnji Ingre

O planovima i aktualnoj objavi namjere preuzimanja govorio je Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga.

Đuro Đaković Holding mora platiti 22.000 kune kazne jer je prekršio Zakon o preuzimanju dioničkih društava, odlučila je Hanfa. Slavonskobrodska kompanija ogriješila se o zakon predstavljajući javnosti detalje preuzimanja Ingre iako to nije smjela napraviti.

Hanfa je zaključila da je Đuro Đaković na internetskoj stranici Zagrebačke burze 16. srpnja 2012. godine dao obavijest da je njegov Nadzorni odbor dao suglasnost upravi za objavu namjere dobrovoljne ponude za preuzimanje Ingre.

Time je za holding nastala zakonska obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre, a tada je ponuditelju i osobama koje s njim djeluju te članovima uprave i Nadzornog odbora ciljnog društva zabranjeno svako drugo komuniciranje s javnošću.

No u Đakoviću nisu šutjeli o tome, nego su se raspričali na sve strane što je primijetila i Hanfa. Tako je ta agencija utvrdila da je nakon nastanka obveze objavljivanja ponude za preuzimanje Ingre održan briefing za novinare na kojemu je o planovima i aktualnoj objavi namjere preuzimanja govorio Vladimir Kovačević, predsjednik uprave Đuro Đaković Holdinga. On je usto i dao intervju na tu temu.

>>> Pad prihoda Ingre za čak 43%, o ponudi Đ.Đ. Holdinga očitovat će se u rujnu

(Agencija VLM)

Komentari (1)
  • miami
    miami 22:49 29.7.2012.

    Ta stroga pravila vrijede od jučer….pa nadalje….??? Ili je to samo -štih proba -strogoće HANFE?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve