Upoznajte prvaka Linićeve liste srama: Propao mu biznis s naftom

Autor: Poslovni.hr , 31. srpanj 2012. u 13:05

Zvonimir Staničić, neslavni rekorder koji državi duguje za porez i prirez na dohodak 49,7 milijuna i za PDV još dodatnih 11,7 milijuna kuna, iznenađen što se našao na prvom mjestu liste dužnika, piše Večernji list.

U kratkom telefonskom razgovoru za list kazao je da je za dug odgovorna tvrtka AB Petrol iz Zagreba, vlasnika Alena Barkija iz Sesvetskog Kraljevca.

>>> Pogledajte Linićevu listu srama: Tempo, HRT i Pan najveći dužnici!

– Ta tvrtka radila je preko moje firme i za to mi plaćala 10 lipa po litri. Ja sam u to vrijeme proživljavao obiteljsku tragediju, naime, umro mi je sin i tada ništa nisam posebno kontrolirao. Zbog svega toga vodi se sudski spor u kojem je država tužila i mene i tu tvrtku. Dosad je održano već nekoliko ročišta, ali još nije donesena presuda – ističe Zvonimir dodajući da u cijeloj toj kombinaciji nije imao ni jedne kune koristi. Staničić pozdravlja ideju da se objavi lista dužnika.

– Ovo je trebalo učiniti još davno, pa nek’ ljudi vide tko i za što duguje – ističe neslavni rekorder.

Zagrepčanin Staničić na područje Grubišnog Polja doselio se prije nekoliko godina s namjerom da pokrene posao u lovnom turizmu. Prije nekoliko mjeseci odlučio je prodati iznimno rijetku lovačku pušku Josipa Broza Tita i to za 400.000 kuna, no nije poznato je li do današnjeg dana uspio pronaći kupca.

Što je prije četiri mjeseca ispričao Večernjem listu saznajte ovdje.

(pd)

Komentari (1)
Pogledajte sve

očito je i on jedan od 90% dužnika s liste u kojima jedino država priznaje dug.

čistih dužnika u kojoj obje strane priznaju dug ima jako malo .

što je s državnim Upravnim sporovima, da vidimo tko je ipak daleko najveći dužnik u ovom dijelu Europe ?

New Report

Close