Uhićen Mladen Kruljac

Prema nalogu USKOK-a policija je jutros uhitila generala Mladena Kruljca, zapovjednika Kopnene vojske Oružanih snaga RH, javlja HRT.

Kako se neslužbeno doznaje, sumnja se da je bio uključen u malverzacije sa zemljištima u Slavonskom Brodu. Osim Kruljca uhićeno je još nekoliko osoba, a cijeli predmet koordinira USKOK u Osijeku. Kako neslužbeno doznaje Dnevnik.hr, u tijeku je pretres Kruljčeve kuće na Srebrenjaku u Zagrebu, a trebao bi biti izvršen pretres zapovjedništva kopnene vojske u Karlovcu, kao i njegov dom u Slavonskom Brodu.

Kruljac je najviša djelatna vojna osoba koja je uhićena u novijoj hrvatskoj povijesti, a imenovan je zapovjednikom Kopnene vojske u ožujku 2007. godine, nakon što je prethodne četiri godine obnašao dužnost zamjenika zapovjednika. Riječ je o četvrtoj najvišoj poziciji u vojsci, nakon načelnika Glavnog stožera i njegova dva zamjenika.

“Možemo potvrditi da je general Mladen Kruljac uhićen te da je u tijeku kriminalistička obrada”, kratko je za Hinu izjavila Aleksandra Ljuba iz Odjela za odnose s javnošću MUP-a, koja nije željela otkriti više pojedinosti, istaknuvši kako je riječ o predmetu u nadležnosti USKOK-a.

(pd)

Komentari (15)
 • Mirkica
  Mirkica 17:19 25.7.2011.

  Sam Kruljac vjerovatno nebi mogao postići nista bez ljudi koji su ga stvorili, a to su tzv. Dečak i Barić , a bilo bi zanimiljivo čuti što o svemu ima reči Pašalić koji mu je bio mentor i preko koga je rješavao mnoge stvari, a kad je pao Pašalić veći lopov od njega jedino je Mesić preko koga je Kruljac nastavio svoj uzlet, isti mu je osigurao prostor rješivši se pravih generala koji su obranili Hrvtasku. Hrvatski proračun mnogo bi dobio kad bi se izvršila revizija mirovina za koje je ratni put potpisao Mladen Kruljac.

 • twrr
  twrr 12:41 11.7.2011.

  http://www.vecernji.hr/vijesti/kruljac-iznijet-cu-sve-sto-sam-radio-nalogu-stipe-mesica-clanak-309083 [vecernji.hr]

 • dodo54321
  dodo54321 22:23 8.7.2011.

  apsolutno istina izvor i uzrok najvećeg broja naših problema od nekulture do nasilja

Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve