Ugovor o poslovnoj suradnji Grada Ivanca i Vaba banke

Autor: Poslovni.hr , 03. prosinac 2008. u 14:15

Gradonačelnik Grada Ivanca Milorad Batinić i predsjednik Uprave Vaba banke Varaždin Igor Čičak danas su Gradskoj vijećnici Grada Ivanca potpisali Ugovor o poslovnoj suradnji na provedbi projekta “Kreditiranja ulaganja obrtnika i poduzetnika u Poslovnu zonu Ivanec” kojim će Vaba banka odobravati poduzetničke kredite korisnicima Poslovne zone Ivanec po dogovorenim uvjetima, a Grad Ivanec subvencionirati ugovorenu kamatnu stopu u visini od 2 posto godišnje.

Korisnici kredita mogu biti obrti, mala i srednja trgovačka društva u sto postotnom vlasništvu državljana Republike Hrvatske koji su vlasnici zemljišta unutar Poslovne zone Ivanec i koji su sklopili Ugovore o komunalnom opremanju s Gradom Ivancem, navodi se u priopćenju Vaba banke. Krediti u iznosu od 200.000 kuna do maksimalno 2,000.000 kuna mogu se zatražiti za izgradnju, uređenje ili proširenje gospodarskih objekata, te obrtna sredstva do 20 posto ukupne vrijednosti kredita za navedene namjene. Rok otplate je do sedam godina uključujući poček do jedne godine. Grad Ivanec subvencionira kamatu na sve poduzetničke kredite odobrene temeljem ovog Ugovora o poslovnoj suradnji s 2 posto godišnje, tako da kamatna stopa za krajnjeg korisnika iznosi 7,50 posto.

Kao instrument osiguranja ovih kredita traži se zadužnica korisnika kredita i zadužnica vlasnika, odnosno nakon izvršene ocjene boniteta i sukladno traženoj visini kredita dodatno i ostali instrumenti osiguranja poput jamaca, hipoteke, jamstva Garancijske agencije Varaždinske županije i drugi uobičajeni instrumenti osiguranja. Kako se navodi, projekt će se početi provoditi nakon objave javnog poziva i trajat će do iscrpljenja kreditnog fonda od 10 milijuna kuna, dogovorenog danas potpisanim Ugovorom o poslovnoj suradnji.

(pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close