UBIUDR traži da se zapušteno zemljište daruje braniteljima

Autor: Poslovni.hr , 17. rujan 2012. u 10:55

Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke(UBIUDR) predlaže Vladi Republike Hrvatske da dio neobradiva zemljišta daruje ili da u zakup po jednu kunu zainteresiranim hrvatskim braniteljima, odnosno svima onima koji hoće i žele obrađivati zemljišta, kojih, kako navode, samo u državom vlasništvu ima oko 530.000 hektara.

UBIUDR smatra kako se porezom na neobrađeno zemljište ne može mnogo postići te ističe, kad bi se zemljište obrađivalo Hrvatska bi mogla prehraniti sebe, ali i imati i za izvoz.

Podsjetivši kako se hrvatski branitelj Mladen Bušić iz Sv. Petra Čvrsteca već godinama neuspješno bori da mu država daruje komad poljoprivrednog zemljišta, kako bi mogao raditi i zarađivati, UBIUDR ističe kako branitelj i dalje živi od 1.097 kuna opskrbnine.

“Mnogima očito nije jasno da je zemlja opće dobro i da mora biti u funkciji te da je nedopustivo da bude zapuštena, ističe UBIUDR te napominje kako će Hrvatska uskoro ući u Europsku uniju, a da još nije ostvarila puni konzensus oko Domovinskoga rata, poljoprivredu i autocesta.

(Hina/pd)

Komentirajte prvi

New Report

Close