Ubijen Ivo Pukanić

U strogom središtu Zagreba, u Vlaškoj ulici ispred zgrade Nacionala je u 18 sati i 20 minuta eksplodirala bomba ispod automobila koja je usmrtila Ivu Pukanića, vlasnika Nacionala i Niku Franića, direktora marketinga NCL Grupe.

Novinar Nacionala Plamenko Cvitić HTV-u je potvrdio da je do eksplozije došlo u dvorištu redakcije Nacionala i kako ima poginulih. Na pitanje je li poginuo Ivo Pukanić, odgovorio je da vjerojatno jeste. Prodavačica obližnje trgovine rekla je da je čula snažnu eksploziju, nakon čega je pogledala na ulicu. Preko ulice Junija Palmotića u tom je trenutku pretrčavao muškarac starosti između 30 i 35 godina s tamnom šilt kapom na glavi. Kako kaže, nije se osvrtao ni lijevo ni desno nego se tek jednom okrenuo kada je odmakao. Prema njenim riječima, cestu je pretrčavao ne obazirući se na automobile.

Na mjestu događaja nalaze se i policija i hitna pomoć, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te glasnogovornik ravnateljstva policije Krunoslav Borovec. Policijski očevid je u tijeku, a grad Zagreb je ponovno pod policijskom blokadom.

(HRT, H)

Komentari (6)
 • STOJKOVIC
  STOJKOVIC 23:28 23.10.2010.

  MESIĆ JE MAFIJA KOJI JE DAVO PUKANIĆU INFORMACIJE OD OBAVJEŠTAJNE SLUŽBE, SAM DA JAVNOST SE NEĆIME IMA BAVITI. MESIĆ JE MAFIJA, ON JE SREDIO OBITELJ PUKANIĆ JER JE IVO KAO NJEGOV PRIJATELJ - SAZNAO SVE O NJIMA…DANIMA PRATIMO SRAMOTNO SUĐENJE, KOJE TOLIKO MEDIJSKI JE OPTEREČIVALO NACIJU, A NA KRAJU NEMA U TOM SUĐENJU NIČEGA ŠTO BI BIO ČVRSTI DOKAZ…ONO ŠTO JE PRVO SUMNJIVO - ŠTO JE USKOK PODIGAO OPTUŽNICU GODINU DANA POSLIJE UBOJSTVA IVE PUKANIĆA I NIKE FRANJIĆA. DRUGO - MISLIM AKO SE U ROKU 24 SATA NE OTKRIJE POČINITELJ, POSLIJE JE POLICIJSKA ISTRAGA NEMOGUĆA, ILI BOLJE REČENO ONAJE UZALUDNA… OKRIVLJENI SE TERETE DA SU KAO PRIPADNICI ZLOČINAČKE ORGANIZACIJE, IZ KORISTOLJUBLJA LIKVIDIRALI PUKANIĆA I FRANJIĆA.. POLICIJA I ISTRAŽNA TIJELA NISU NAŠLI NOVAC KOD OKRIVLJENIH, ODNOSNO VAŽNE DOKAZE. SVAKIO IMALO PAMETAN ČOVJEK ZNA - DA AKO JE NAČIN LIKVIDACIJE “ATENTAT” EKSPLOZIVOM, DA TO JE ORGANIZIRANO DJELO, KOJE SE PLANIRA. ZA VRIJEME SUĐENJA NISMO MOGLI VIDJETI - DA ZLOČINAČKA ORGANIZACIJA UOPĆE NEŠTO SLIĆNO O TOME PRIĆA, ILI SE BRANI…USKOK JE NA KRAJU UBACIO SVJEDOKA TOMISLAVA MARJANOVIĆA, DA SPASI OPTUŽNICU KOJU JE PODIGAO, ODNOSNO DA BUDE SLUĆAJ RIJEŠEN, TJ. ZAVRŠEN PRED NARODOM… ONO ŠTO JA MISLIM DA IZ SVEKA TREBA ZAKLJUČITI - ZAŠTO SE JE UBOJSTVO ILI OBOJSTVA TREBALA DESITI PRED VIDEO KAMERAMA, JER I ATENTATORI SU ZNALI DA ONE POSTOJE…OČITO TA LIKVIDACIJA JE TREBALA OSTATI ZAPAŽENA…I ZAPISANA..POČINITELJI ATENTATA MOGLI SU PUKANIĆA LIKVIDIRATI NEGDJE DRUGDJE, BEZ VIDEO ZAPISA…I MANJAK DOKAZA. MENI OČITO U TOME SVEMU NEŠTO JAKO SMRDI…GLUPO JE DA ŽELJKO MILOVANOVIĆ ZA KOJI SE TRAGALO - NA KRAJU - ON SAM SE PREDAJE… PRAVI ATENTATOR ZNA DA - KADA JE OTKRIVEN - ON SE ONDA NE PREDAJE… VIDILI SMO SLUČAJ I IVANE HODAK NAŠLI SU NEKOG PIJANCA KOJI NIJE MOGAAO ZATVORITI SVO ŠLIC NA PRLJAVIM I USRANIM HLAČAMA. I ON JE UBICA. TO SUĐENJE JE BILO ISMIJAVANJE OBITELJ HODAK. TAKO IMA I DRUGIH SUĐENJA - FINGIRANIH..PITAM SE - KOLIKO SVE TO KOŠTA? I KADA ISTRAŽNA TIJELA I SUD LAŽE - ONDA SMO STVARNO PROPALO DRUŠTVO.. JADNA SMO MI DRŽAVA I NAROD…Komentirao je: BRANKO STOJKOVIĆ - ŠTIT Bjelovar

 • espresso
  espresso 14:59 26.10.2008.

  zgubidan10


  sherry


  koliko mora biti jadan i bijedan ubojica koji se hrani krvlju i ljudskim mesom, kako nitko ne prepozna takvu nakazu u svojoj blizini kad trpa u sebe ljudsku KRV!? molim se bogu da ga kazni po zasluzi…a bit će kažnjen! MORA BIT!

  Daj ubijaju se međusobno,boli me kurac,vazno je da ne stradavaju nevini ljudi.

  bravo!
  svaki dan prolazim vlaškom, moglo i mene dinamitom, kao i Niku,
  a moglo i tebe,
  pa nek te boli pimpek(to ti je isto što i kurac samo manji)

 • zgubidan10
  zgubidan10 12:04 26.10.2008.

  sherry


  koliko mora biti jadan i bijedan ubojica koji se hrani krvlju i ljudskim mesom, kako nitko ne prepozna takvu nakazu u svojoj blizini kad trpa u sebe ljudsku KRV!? molim se bogu da ga kazni po zasluzi…a bit će kažnjen! MORA BIT!

  Daj ubijaju se međusobno,boli me kurac,vazno je da ne stradavaju nevini ljudi.
Pogledaj ostale komentare na temu
Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!
Pregled dana
Pogledaj sve